| Stefa0072004 a întrebat:

Salut TPU, am o întrebare: fratele meu vrea sa demisioneze de la un loc de muncă. Locul de munca are cerințe precum ridicarea obiectelor grele și munca intensa atât seara cât și în weekend-uri. Bunicul a fost diagnosticat cu AVG cu mana stânga si piciorul stâng paralizate. Acesta se afla în tratament și fizioterapie. Mama și tata afirma ca dacă fratele demisionează de la acel loc de munca (el nu poate face fata la locul de munca, el este în perioada de proba/acomodare) și bunicul bolnav afla despre asta, fratele sa fie tras la răspundere prin tribunale de mătușă (aceasta lucrează la Diicot) și să îl dea în judecata. Asta dacă prin demisia lui, dacă bunicul afla și pățește ceva. Este legal asta? Nu știu la ce catagorie intra întrebarea. În general, bunicul are relați cu sediul unde acesta lucrează. Este legal asta?

12 răspunsuri:
| LaSteauaCareaRasarit a răspuns:

Este imoral ca parintii sa faca astfel de amenintari.
V-as spune sa va cautati de munca cat mai departe de acesti "parinti"!

| Stefa0072004 explică (pentru LaSteauaCareaRasarit):

Ei specifica ca mătușa face acest lucru. Ca mama voia sa îl viziteze, dar mătușa a oprit-o ca să nu pățească bunicul ceva. Mătușa în general este mai agresiva de fel. Ca dacă fratele demisionează, și bunicul are un soc din cauza asta și pățește ceva, mătușa sa îl dea în judecata și sa îl bage în tribunale și sa mature cu el pe jos. Asta este legal?

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns (pentru Stefa0072004):

Fratele tau sa faca ce e mai bine pentru el. E viata lui.
E om liber, nu sclav pe mosia matusii sau a parintilor.

| J0B0MAT a răspuns:

Câți ani ai? Fiecare își poată da demisia oricând, nu are nicio treabă familia cu ce faci tu la locul de munca și nici un om nu e vinovat cu ceva în fața nimănui, doar pentru că își dă demisia.Nu are nimeni treabă cu locul de muncă al tău, în afară de cei care muncesc acolo și sunt direct implicați.
Familia că se supără sau nu din cauza alegerilor unui membru, e problema ei, nu a celui ce face alegeri legate de propria persoană.

| Stefa0072004 explică (pentru J0B0MAT):

Nu este legal ca mătușa sa îl dea în judecata dacă bunicul pățește ceva dacă afla despre decizia fratelui de a demisiona? Este legal ca părinții sa îl dea afară din casa tot pe acest motiv (demisia)

| J0B0MAT a răspuns (pentru Stefa0072004):

Nu, cum să fie legal să te dea cineva în judecată că demisionezi sau te angajezi sau faci orice vrei cu viața ta. Dacă cuiva i se face rău din cauză că tu bei suc de exemplu, e problema celui căruia i se face rău.Tu ești mult prea mic și nu e cazul să îți faci astfel de probleme.Fratele tău nu poate păți nimic dacă își dă demisia.
Probabil fratele tău e major, iar din ce știu eu, părinții sunt obligați să te țină în locuința lor atât timp cât ești major, apoi te pot da afară.Dar poate că nu este așa, însă în orice caz, numai niște părinți imbecili își pot da afară copilul care nu le face nimic rău.

| Kufu95 a răspuns:

Ce face mătușa ta se numește abuz de putere, dacă el va avea dovezi care să demonstreze ce spui tu, s-ar putea să facă pârnaie, orice om își dă demisia când vrea, nu când spune x, y, doar dacă e vorba de contract pe o perioadă determinată, hai să zici.

| Stefa0072004 explică (pentru Kufu95):

Nu am înțeles foarte bine la ce vă referiți

| Kufu95 a răspuns (pentru Stefa0072004):

Că mătușa ta s-ar putea să facă pușcărie, dacă el vine cu dovezi.

Și fratele nu pățește nimic? Nici din partea judecați, dar nici din partea cu datul afara din casa pe motiv ca demisionează?

| Kufu95 a răspuns (pentru Stefa0072004):

Dar am spus mai sus că nu are nimeni obligația să rămână la un loc de muncă, dacă nu se simte confortabil, e chiar ilegal ca un angajator să nu încheie un contract de muncă în acel caz. Eu zic să se angajeze în altă parte, știu că va fi greu, dar măcar va scăpa de gura lor, dar și să se mute de lângă rude.

Treaba asta chiar se intra în judecătorie sau este o "formula" de a speria pe cineva? Eu nu am specificat de angajator, am specificat dacă este legal ca părinții sa îl dea afară din casa pe motiv ca a demisionat, acesta având și probleme cu spatele