| Stefa0072004 a întrebat:

Salut TPU, am o întrebare la voi: bunicul meu a avut AVG cu mana stânga și piciorul stâng paralizate. Momentan și-a mai revenit, mai face fizioterapie. Fratele meu a demisionat de la un loc de muncă de la stat, deoarece era la un compartiment greu. Trebuia sa ridice garduri lungi și sa le transporte la km distanta pe jos, fără sa facă pauza. Trebuia sa fie la munca și în weekend, dar și noaptea pe lângă programul normal 8-16. Fratele a demisionat și tata i-a zis bunicii (mamei lui) de asta și bunica i-a zis bunicului (cu AVG). Mătușa (sora tatălui) lucrează la diicot, aceasta a aflat de acest lucru și s-a luat de tata. Mătușa nu știu de ce, a întrebat de vârsta noastră și părinții susțin ca mătușa a zis ca dacă bunicul pățește ceva, fratele va fi tras la răspundere, și îl v-a da afară din casa, respectiv prin tribunale. Proprietarii casei sunt bunicii din partea tatălui. Părinții, ne-au avertizat pe lângă asta cu fratele, ca dacă pana pe 1 Martie, nu găsește/găsim de munca, vom fi evacuați din casa (posibil cu ajutorul mătușii care lucrează la diicot). Fratele are probleme cu coloana și nu poate ridica obiecte prea grele. Este legal asta cu datul afara din casa și respectiv tribunalul? Deșii fratele nu i-a zis nimic bunicului, tatăl i-a zis bunicii (mamei lui) și bunica i-a zis bunicului. Ceea ce este incorect, acum 1 an jumate, când mama a plecat de acasă pentru un timp, tata a păstrat asta secret față de părinții lui, dar în cazul fratelui, instant le-a zis. Fratele a încercat/încearcă sa ii zică mamei motivul demisiei, dar tatăl nu i-o lasă deoarece tatăl i-a zis o "versiune" aceasta fiind falsa și nu-l lasă pe fratele meu sa ii zică mamei adevărul. De fiecare data, ori îl scoate din camera ori îl întrerupe, iar în absenta lui, din cauza ca mama este supărată pe el, nu vrea sa asculte nimic. Voi ce soluție aveți în asta?