| Alcs a întrebat:

Vreau sa imi schimb procesorul calculatorului ( acum am Pentium 4 si vreau sa schimb cu un INtel Core i3 sau i5 ) si vreau sa stiu ce componente trebuie sa schimb o data cu procesoru. Trebuie schimbate toate?

8 răspunsuri:
| florin1979 a răspuns:

Trebuie sa schimbi placa de baza, sa iei o placa de baza pe soclu 1155 si memoriile ram. nu exista pentium 4 sa mearga cu ddr3, ceea ce iti trebuie tie pentru i3/i5. s-ar putea sa ai nevoie sa schimbi si hardul si dvd-rw daca sunt pe IDE, ai nevoie ca ele sa fie pe SATA. vrei ajutor, da-mi add la mess sprintaroiuflorin si discutam mai pe larg acolo happy

| Alcs explică (pentru florin1979):

Adresa mea de mess este vancea_bossu13@yahoo.com big grin

Răspuns utilizator avertizat
| MitroKta a răspuns:

Pai daca vrei sa treci de la pentium 4 la i3/i5 nu prea cred ca se vor potrivi cele noi in cel vechi pentru ca tehnologia lor e mai noua, deci sunt mai mici. Si chiar daca s-ar potrivi tu trebuie sa verifici daca placa de baza suporta un asemenea upgrade( cel mai probabil la un service autorizat pentru ca daca intrebi vanzatorul va spune da ca sa faca vanzare).

| trolololo a răspuns:

Da, trebuie schimbate toate. Îți faci practic calculatorul de la 0.

| emilitalia a răspuns:

Pe moment nu trebuie sa mai schimbi nimic dar trebuie sa intrebi vanzatorul daca acel procesor poate fi utilizat in placa ta de baza(adica daca placa il poate duce). Restul ai sa schimbi sigur pe parcurs, memorii, hdd etc.

| spaghetty a răspuns:

Trebuie sa te uiti daca iti suporta placa ta de baza i3 sau i5. Daca placa de baza e veche si are vreo 4 ani nu cred ca iti merge.Si nu trebuie sa mai schimbi nimic

| NoOne18 a răspuns:

Pe moment nu trebuie sa mai schimbi nimic dar trebuie sa intrebi vanzatorul daca acel procesor poate fi utilizat in placa ta de baza(adica daca placa il poate duce). Restul ai sa schimbi sigur pe parcurs, memorii, hdd etc.