| AndreiXD07 a întrebat:

Salut TPU! Am o problema la bicicleta mea si este legata de maneta de la schimbatoru de foi mai exact cand vreau sa trec de pe foaia 3 pe 2 patesc unoeri ca lantu sa nu coboare deloc si sa dau de cateva ori pana sa coboare. Simt ca sa slbit butonul ala si nu stiu ce sa fac sa functioneze iar cum trebuie. Cand vreau sa schimb de pe foaia 1 pe 2 si de pe 2 pe 3 merge ca inainte nu am probleme. Astept propuneri
Multumesc!

Răspuns Câştigător
| Goete a răspuns:

Problema o ai de pe 3 pe 2, nu e la fel ca de de pe 2 pe 3 sau de pe 1 pe 2.
Vorbesti de "foi" - inteleg pinioane si inteleg ca ai schimbator traditional, extern.
Cel mai probabil e ca trebuie sa cureti si sa ungi cu un ulei de silicon schimbarotul, adica partea aceea mica care e langa roata din spate, probabil din cauza murdariei, a prafului acumulat, arcul nu mai trage bine inspre exterior. Sunt si niste suruburi mici care ajuta la reglarea schimbatorului, chia daca iti merge si pe primul pinion, poate fi ca nu e reglat bine topul pana unde sa mearga, daca nubte descurci tu ma gandesc ca la un atelier nu platesti nimic ca sa ti-l puna corect.
Bafta

1 răspuns:
| VoidEternal a răspuns:

Arcul schimbătorului slăbit sau cablu contaminat pe parcurs. Ori murdar ori oxidat sub cămașă. Trebuie curățat schimbătorul și eventual schimbat cablu și cămașa dacă nu se pot curata și ele. De cele mai multe ori se rezolvă cu o curățare corectă.