| JusTAndrew a întrebat:

am si eu o intrebare.mie imi este cam greu sa invat pentru scoala adica..in timp ce invat. orice imi distrage atentia..sau pur si simplu nu am chef....de multe ori vreau sa invat insa ma plictisesc repedelaughing ce ar trebui sa fac ca sa pot invata?.
P.S. Invat cu Tv-ul inchis..sunt singur in camera, liniste

Răspuns Câştigător
| MihaiStefan13 a răspuns:

Te inteleg perfect pentru ca si eu sunt asa, dar daca ai gasi ceva sa te atraga ar fi super, pentru ca trebuie sa iti placa ceva...partea proasta este ca la noi in Romania ajungi sa innebunesti la ce sistem de tembeli avem,deoarece te indobitoceste cu lucruri care nu isi au rostul, care nu te ajuta deloc in viata. Uite iti dau un exemplu la matematica inveti sute de exercitii cu tot felul de prostii, cand ajungi in viata sa le pui in practica, da desigur cei care vor sa mearga pe asa ceva nu au decat dar restul? Poate eu vreau sa ajung pictor si ce fac? Nu are rost sa deviez de la subiect dar iti dadeam un exemplu.

Parerea mea este ca sa incepi incet si cate putin in fiecare zi, iar dupa ce reusesti sa iti mai captezi atentia asupra ceea ce faci tot mai mult...si cel mai important nu te gandi la nimica in afara de ceea ce faci. Sper ca te-am putut ajuta.

| Oana92 a răspuns (pentru MihaiStefan13):

In mare parte ai dreptate, mai putin cu matematica. Am urat matematica multi ani din viata desi am fost foarte buna la materia asta... imi placea algebra si ...cam atat. Geometria am detestat-o(desi aveam cele mai frumoase figuri din clasa).
Mereu m-am intrebat ce rost are sa invat matrici, algoritmi si tampenii. Si am aflat acum, in plina sesiune! Matematica iti pune ordine in idei, te ajuta sa gasesti conexiuni si relatii(automat intelegi ce inveti), sa pui intr-o anumita ordine. E incredibil cat de mult ajuta, desi pe moment nu realizam toate astea si uram matematica mai mult decat oricehappy

| JusTAndrew explică (pentru MihaiStefan13):

Mlutumesc Stefan pentru raspunsul dat, tie iti voi acordat funda, iar ceea ce mi-ai zis voi pune in aplicatie incepand de luni happy

4 răspunsuri:
| Oana92 a răspuns:

Asta e cea mai frecventa cauza a notelor mici atat in randul elevilor cat si a studentilor. Tare mult mi-as dori sa gasesc si eu o solutie la problema asta...

| johnnyMe a răspuns:

Aici sunt mai multi factori... lene, dezinteres, nu iti place si lipsa de concentrare!
Problema ta e ca tu inveti ca sa dai un raspuns la scoala nu ca sa ai habar despre ce e vorba... e ca si cum ar trebui sa asculti pe cineva ca sa ii faci pe plac...te plictiseste si nu reti nimic din tot ce iti spune!
Incearca sa intelegi ce inveti...implicate,iar daca nu ai tinere de minte foarte buna ia un caiet sicrie un rezumat la ce ai invatat ....totul cu cuvinte de la tine!
Aaa si nu te grabii sa inveti repede tot si sa faci altceva mai interesant ca ai sa ramai doar cu interesantul... invatatul nu e un loc de munca la stat unde stai si te gandesti cate ore mai sunt de frecat menta si la sfarsit sa spui ca ai muncit foarte mult! laughing