Ar putea invata cum sa faca oale din lut si sa le vanda cineva.
Sau sa faca munca de zilier la tuns de iarba, carat gunoiul de grajd etc., unde nu prea este pericol de accidentare grava.
Este onorabilă și apreciabilă dorința dtale de a-l ajuta.
Eu mă abțin să aplic diagnositice căci nu este specialitatea mea.
Aceste persoane ar trebui să beneficieze de un suport social special dar aceasta din păcate nu se întâmplă.
Dacă îmi comunici orașul o să mă gândesc la ceva concret.
De fapt pe mine ma spioneaza pe bune. Google. Eu am platit sute de Euro pentru aparatele de spionaj (dispozitive cu Android). Nu, nu ma deranjeaza.
Îmi pare rău pentru el. Are handicap însă asta nu l oprește sa lucreze undeva.
De exemplu poate lucra în grădină sau chiar la expedia ziare. Sunt foarte multe joburi dar trebuie sa ii placa și lui.
La un cabinet veterinar poate să spele căţei. Sau poate să îi plimbe.
Sau la un restaurant ajutor de bucătar, la vase la curăţat zarzavat.
În ce oraş locuiţi?
Probabil doar ceva slujbe în care să fie alături de cineva de-al familiei sau, oricum, cineva care să aibă grijă de el mereu.
Poate are totuși anumite înclinații, gen artistice, pe care dacă și le-ar descoperi ar putea câștiga ceva. Și în același timp l-ar ajuta să nu se tot concentreze pe gândurile lui deplasate.
Sau, dacă ar putea locui la țară, să se ocupe de o grădină, de o livadă, e ceva plăcut și util.
Ar putea învăța să facă ceva nu știu mărțișoare, brățări, coliere orice să-și găsească o mică pasiune.
Ar putea chiar să se apuce de agricultură și să-și vândă produsele în piețe.
Sunt multe șanse ca amicul tău să aibă schizofrenie, dar nu sunt doctor. În cazul ăsta un job în afara casei îi poate dăuna grav sănătății psihice. Dacă are talent ar putea începe să scrie cărți. Știi... Acelea în stil jurnal/autobiografie în care să își povestească viața. Pentru că probabil are ce să scrie, la ce ai spus mai sus. Sau Confecționarea de diferite obiecte... mărțișoare, brățări pe care apoi le-ar putea vinde. Dacă se pricepe și desenul/pictura ar fi o opțiune.
Tatiana1098 întreabă:
AlexMaftei2001 întreabă: