anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

am un laptop foarte praf si m-am gandit sa-l imbunatatesc(cred ca e cel mai praf calculator din lume)
HDD : 20 GB
RAM : 256 MB
PLACA VIDEO : 16 MB
Vreau sa stiu ce sa-i cumpar mai intai ca sa mearga mai repede
PS : Are 6 ani

6 răspunsuri:
| Serginyo a răspuns:

Pai, cam toate. iti trebuie minim 1 gb ram, placa video minim 256 mg, hdd minim 100 ca sa iti mearga bine. sper ca te-am ajutat!

| WR104 a răspuns:

Ca sa-ti mearga mai repede ai nevie in primul rand de un procesor bun si ceva memorie ram.
Nu e cel mai praf calculator din lume dar e pe aproape, glumesc.
Oricum daca placa de baza nu suporta noile componente nu prea ai ce-i face mai bine du-l la un service si vezi ce se poate face, incearca sa mai stergi din programele pe care nu le folosesti foarte des.
Si ce sisitem de operare ai, banuiesc, ca win 98.

| introduaicinumele a răspuns (pentru Serginyo):

Prietenas, nu prea stiu unde ar putea gasi 1 Gb RAM DDR pentru notebook daca de-abia mai gasesti pentru PC-urile vechi. Placa video poate avea 512, 1024 sau 2048 Mb doar daca este dedicata, iar la acel laptop placa este integrada si de aceea are 16 Mb de memorie video, restul isi ia din RAM, si nu se poate schimba placa video la un laptop, mai ales daca este integrata.
Iar legat de HDD, eu am un hard de 37 gb cu 10k RPM, mai precis un Raptor si se misca mai bine decat un hard de 500 Gb sau unul de 1000, la harduri conteaza cate rotatii are pe minut, buffer-ul si alte componente, nu doar capacitatea happy si aici iaras intervine o problema, laptopul ala e mai mult ca sigur pe ATA, unde mai gaseste asa ceva?

@Rukataki15123 cumpara-ti unul nou, nu mai ai ce face cu el. gasesti laptopuri bunicele de la 1400 lei in sus happy

| EUReKa a răspuns:

Nu ai ce sa mai faci la un laptop, la o unitate mai faceai ce faceai, dar la laptop nu prea ai posibilitati de upgrade, cred ca poti sa mai adaugi niste rami [daca sunt sd-ram. sunt scumpi rau], poti schimba hardul [care coste cel putin 200Ron], iar placa video nu ai sanse sa o schimbi

| Serginyo a răspuns (pentru introduaicinumele):

De acord, poti gasi si laptopuri bune. si. chiar ai dreptate in legatura cu placa, nu se poate schimba daca ii legata de el, dar eu am un prieten care sia schimbat placa video la laptop.

| traveler a răspuns:

Nu mai investi bani in asemenea scule depasite si moral si tehnic,oricum nu prea poti inlocui decat hardul si ramii in rest video cred ca este incorporat,deci nu o poti mari.
Oricum sumele platite nu al va face mai performant,iti recomand sa ai faci lustru sa sclipeasca si apoi pune-l pe forum la vanzari,cere oarece bani pe el,si cu ce capeti si cu pretul la cea ce vroiai sa bagi in el (rami, hard, etc)te inoiesti sigur.
Nu mai investiti banii in chestii depasite, sunt scumpe investitile si nimeni nu iti va plati apoi nici macar suma investita, sa nu mai zic de restul.
Sarbatori fericite!