Vorbeste cu parintii sa se prezint la director.nu garantez ca vor reusi sa iti inapoieze banii, dar poate reusesc sa opreasca aceste furturi pe viitor
Nu ai ce sa mai faci. Obisnuieste-te cu ideea si incearca sa fii mai atent data viitoare.
Și eu am rămas fără 100 de lei în clasa a 8-a. Am presupus că i-a luat chiar cineva dintre colegi. Erau banii pentru banchet pe care îi strângea o colegă; a rămas și ea fără vreo 20 de lei. Când a aflat dirigintele, dat fiind faptul că nimeni nu și-a recunoscut fapta, a trebuit să pună fiecare 2-3 lei ca să iasă suma respectivă. S-a strâns o parte din ea, însă eu n-am mai văzut niciun ban și am plătit din nou.
Se spune că „hoțul neprins e negustor cinstit" și dacă nu ai martori sau camere de supraveghere, nu ai ce să faci. Spune-le oricum părinților, ca să nu te certe în cazul în care observă lipsa banilor.
Tu ai mai spus cuiva înainte că ai suma respectivă la tine? Te-a văzut cineva cu banii? Pe viitor nu îți mai lua decât strictul necesar, adică banii de pachet. Eventual, dacă ai mai mulți, roagă-ți profesorul să ți-i țină sau pe un/o coleg/ă scutit/ă. Dacă alegi cea din urmă variantă, te sfătuiesc ca înainte de a-i înmâna respectivului, să-i numeri în fața lui, ca să nu existe discuții/probleme.
Daca au fost camere de filmat sa zicem ca poti identifica hotii, sau daca acestia au fost observati atunci mergeti la politie.
Camere de supraveghere nu aveti la intrare/iesire din sala de sport. Pe ele s-ar putea vedea cine a intrat si cine a iesit. Si astfel s-at putea afla cine a furat banii. Totusi cand mai ai sport ia cu tine bunurile de valoare bani telefon si tinele in buzunar sa nu iti mai dispara. Succes!
Buna, din nefericire nu este alta solutie decat sa te resemnezi atat timp cat nu au fost camere de filmat prin jur. Si cu atat mai rau daca profesoara de sport era indiferenta nu prea ai ce sa faci daca nu stii ce clasa a fost inaintea ta la vestiar sau intre timp.
Nu se poate sa iti fure cineva banii si sa nu se faca nimic. Du-te la director/directoare si spune-i situatia. Tin minte ca la noi la scoala nu se fura nici macar un leu. Intotdeauna profesorii ne spuneau ca daca se fura ceva sa ii anuntam. Erau in stare sa iti caute si in ghiozdan daca cumva te banuiau. Era o strictete maxima.
Salut! Ai putea sa ii spui dnei diriginta, daca nu te poti duce la directoare. Nu e normal sa iti fie frica sa iti lasi lucrurile in vestiar, Teoretic scoala ar trebui sa ti restituie doarece e de obigatia lor sa incuie vestiarele. Sper ca te am ajutat!
Anunti politia sau conducerea scolii...sau cel mai bine soliciti sa te uiti pe camerele de supraveghere.
stefanst2312 întreabă: