| deejaynice a întrebat:

deci care stie cu ce program se poate edita joomla sa-mi zica repede dau funda si precizez am joomla 1.5.23 deci care stie sau care are programu sa dea add la id de mess tlivadariu mersi astept cat mai repede love struck

3 răspunsuri:
| fryekid a răspuns:

Ce vrei sa editezi? Logheazate ca si administrator si apucate de treaba.

| StefanKogut a răspuns:

Joomla este o tehnologie cms (content management system) care, concret, te lasa sa construiesti aplicatii web prin intermediul unei interfete grafice (UI) pe care apoi tot cu ajutorul Joomla le publici si le administrezi.(vezi http://demo.joomla.org). Daca doresti sa instalezi joomla pe calculatorul tau, atunci ai nevoie de un server instalat pe calculator peste care va rula joomla. Joomla functoneaza cu Apache Server(free) sau IIS Server(vine cu Windows sub licenta developer sau home). Pentru a instala joomla pe un windows pc iti recomand sa folosesti Web Platform Installer de la Microsoft si acolo urmezi pasii(dealtfel platforma pentru windows propune si alte aplicatii free cum ar fi, WordPress, DotNetNuke si multe altele), pentru Apache instalarea se face manual. Dupa ce ai instalat Joomla, deschizi aplicatia si construiesti aplicatia sau tema pe care o doresti. Pentru a o putea face publica direct de pe serverul de pe calculatorul tau ai nevoie de un IP static, cel putin un domeniu, doua dns-uri si disponibilitatea de a tine pc-ul deschis in permanenta (desigur ca mai ai nevoie si de niste licente pentru un alt tip de windows (nu Home Edition si nu OEM si licenta pentru serverul IIS care sa se transforme din homeserver sau developerserver in productionserver)), sau poti publica aplicatia construita pe un server comercial de hosting care suporta tehnologia Joomla.
Tot pe adresa susmentionata ai o optiune de hosting pentru 30 de zile free care cred ca e perfecta pentru tine, pentru a invata tehnologia, de asemenea ai grupuri de lucru si formuri de discutii de unde te poti inspira si unde poti pune intrebari. Pentru mai multe detalii : stevieko@yahoo.com. Succes!

| Zebastian a răspuns:

Salut. Eu iti propun sa intri pe www.youtube.com si sa dai un search cu textul : Joomla Tutorials!;)