| Razwan29 a întrebat:

Este mai bine ca atunci cand tin laptopul in priza si bateria lui este 100% sa scot bateria sau sa o las in laptop? ma gandesc ca acest lucru, sa tin bateria in laptop fiind incarcata 100% si laptopul conectat la priza...va degrada autonomia bateriei.DAU FUNDA!

Răspuns Câştigător
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Este bine sa scoti bateria atunci cand este incarcata si s-o folosesti doar cand n-ai acces la o priza. Daca ai tot timpul acces la priza atunci este bine sa folosesti bateria, pana se descarca, de 1-2 ori pe luna si isi va pastra capacitatea mult timp.

| Razwan29 explică (pentru Ioandelasal):

Daca am bateria full, o pot scoate si sa las incarcatorul(adica daca am doar firul in priza si bateria scoasa afecteaza cu ceva?)

| Ioandelasal a răspuns (pentru Razwan29):

Nu afecteaza cu nimic. Daca ai cartea tehnica a laptop-ului citeste la capitolul baterie si o sa vezi ca acesta este sfatul producatorului, cel putin la mine asa este, am un Acer Aspire.

4 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu este bine sa o scoti, dar nici sa o lasi.Bateria,dupa cum ai spus, este degradabila in autonomie, in schimb nu este bine sa o scoti, deoarece cablul daca este scos(din greseala)va inchide instantaneu calculatorul, iar asta afecteaza placa de baza.Cel mai bine e sa nu il tii in priza si doar cand bateria e mica sa il incarci.

| danyel2012 a răspuns:

Se strica bateria daca o ti in laptop iar acesta este la incarcat, bateria nu va mai tine ca atunci cand ati cumparat laptopul