Este bine sa scoti bateria atunci cand este incarcata si s-o folosesti doar cand n-ai acces la o priza. Daca ai tot timpul acces la priza atunci este bine sa folosesti bateria, pana se descarca, de 1-2 ori pe luna si isi va pastra capacitatea mult timp.
Daca am bateria full, o pot scoate si sa las incarcatorul(adica daca am doar firul in priza si bateria scoasa afecteaza cu ceva?)
Nu afecteaza cu nimic. Daca ai cartea tehnica a laptop-ului citeste la capitolul baterie si o sa vezi ca acesta este sfatul producatorului, cel putin la mine asa este, am un Acer Aspire.
Nu este bine sa o scoti, dar nici sa o lasi.Bateria,dupa cum ai spus, este degradabila in autonomie, in schimb nu este bine sa o scoti, deoarece cablul daca este scos(din greseala)va inchide instantaneu calculatorul, iar asta afecteaza placa de baza.Cel mai bine e sa nu il tii in priza si doar cand bateria e mica sa il incarci.
Se strica bateria daca o ti in laptop iar acesta este la incarcat, bateria nu va mai tine ca atunci cand ati cumparat laptopul