anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Salut TPU! Eu de 15 ani repar calculatoare, laptopuri si din cate am auzit de exemplu daca eu postez un anunt pe grupuri pe Facebook,, Instalez Windows-uri : Windows 7, 8.1, 10, 11 = 60 lei'' cica nu ai voie ca,, te da unu-n gat'' si vin controale la tine acasa ca trebuie firma etc. As putea sa postez anunt pe grupuri pe Facebook ca instalez windows-uri?

8 răspunsuri:
Salontanul
| Salontanul a răspuns:

Asa este! Trebuie sa ai firma. Poti sa-ti faci un PFA dar nu stiu daca nu trebuie sa ai studii de specialitate!

| RAY a răspuns:

Tipic cretinilor de pe Facebook și eu pățeam asta, plin de prosti acolo, nu le baga în seama, treaba ta e sa fii recomandat de cei care apelează la tine, și eu lucrez tot asa

| RAY a răspuns (pentru RAY):

Salotane lucrează de 15 ani, normal ca are pfa și experienta multă, experienta e mai mult decât studii de specialitate

| Violleta2022 a răspuns:

De ce nu-ti faci un PFA (persoana fizica autorizata), ca sa nu risti sa te dea cineva in gat, ca vin controale si ti se imputa toti cei 15 ani munciti la negru.

| Wr3nch a răspuns:

Le dai chitanta, platesti impozit, ai PFA sau SRL? Daca raspunsul la 3 din ele e nu, atunci da, poti avea probleme.

| Brizbriz a răspuns:

Daca platesti impozit, atunci nu ai problema asta
totusi, din cate am inteles, ca sa fi obligat sa platesti impozit, trebuie sa faci cel putin cat salariu minim pe economie

asa ca, ca sa mergi la sigur, vorbeste cu un contabil autorizat (gasesti pe internet) dupa aia, poti sa ii trimiti la plimbare pe invidiosii aia imbecili

| RxTx a răspuns:

Acte facturi liciențe dai?
Atunci iauzi cum zornăie cătușele la ușa ta.
Măcar 3 luni de pușcărie cu suspendare pentru că ai înșelat statul cu 69 lei.

| RxTx a răspuns:

Poate un părinte să își faca el firma si dai facturi ca si cand el a prestat serviciile respective