| pickles a întrebat:

intrebarea mea este : ce este satana si cine a fost cine imi da raspunsul pe care il caut ii dau fundoiiiii

Răspuns Câştigător
| Butterfly928 a răspuns:

În creştinism, diavolul şi Satana reprezintă un înger căzut care s-a răzvrătit împotriva lui Dumnezeu - cel care a vorbit prin intermediul şarpelui şi a tentat-o pe Eva să nu asculte porunca lui Dumnezeu. Este de asemenea identificat ca acuzatorul lui Iov, ispititorul din Evanghelii şi balaurul din Apocalipsă. Poartă numele de "conducătorul demonilor" (Matei 12:24); "conducătorul lumii" şi chiar "dumnezeul acestei lumi" (2 Corinteni 4:4) Apocalipsa lui Ioan descrie cum Satana este aruncat din rai spre pământ cu "multă mânie" şi războindu-se cu adepţii lui Iisus, până ce este distrus complet în "lacul de foc" (Apocalipsa 12:7-17; 20:10).
În 1 Ioan 3:8 se spune, contrar învăţăturilor iudaismului "...că diavolul păcătuieşte de la început." Noul Testament îl revelează pe Satana ca duşman al Lui Dumnezeu şi al omului. Şi tot in acest verset este scris "Fiul Lui Dumnezeu S-a arătat ca să nimicească lucrările diavolului." În textele apocrife şi în Noul Testament, Satana este un demon rebel, duşmanul lui Dumnezeu şi al omenirii, şi întruchiparea răului. Satana mai este cunoscut şi ca diavolul, "Prinţul întunericului", Belzebut, Belial, Lucifer, şi Mefistofel care trăieşte în iad sau infern.

8 răspunsuri:
Legiuitoarea
| Legiuitoarea a răspuns:

Bună.
Înger rebel alungat după ce a căzut în păcat, adversarul lui Dumnezeu.
http://ro.wikipedia.org/wiki/Satan
Pa, pa.

| Vizitiul a răspuns:

Pentru mine este un personaj imaginar, pentru altii este contracanditatul lui dzo. Cred ca aici trebuie sa ai propria ta parere.

| Alkyda a răspuns:

Satana este Diavolul... deci restul sti si tu

| Muhteşem a răspuns:

Mitul luciferic, dupa cum prea bine stiti este ca Satan era cel mai frumos inger creat de YHWH si a fost aruncat din cer din cauza mandriei.
El isi dorea sa fie asemenea lui YHWH.
Satan a fost creat ca înger sfânt Lucifer îl descrie pe satan ca fiind creat ca heruvim, fiind aparent cel mai de seamă dintre îngeri.
El a devenit însă arogant datorită frumuseţii şi poziţiei sale şi astfel a decis să îşi dorească să stea pe un tron mai presus decât tronul lui Dumnezeu
Mândria lui satan l-a condus la propria cădere datorită păcatului de a se răzvrăti împotriva lui Dumnezeu, satan a fost izgonit din cer.
Satan a devenit stăpânul acestei lumi care s-a separat de Dumnezeu prin păcat, el mai fiind numit şi dumnezeul veacului acestuia şi domnul puterii văzduhului
Un alt nume utilizat pentru satan, diavolul, are sensul de "calomniator sau blasfemiator"
Destinul lui satan este hotărât şi definitiv – veşnicia în lacul de foc

| NuExista a răspuns:

Satana=dracu

pai...ce istorie mai trebuie.e diavolul, dracu, ispita etc happy

| Чернобыль a răspuns:

Satana a fost, este si va fi dracu'!

| larysutza99 a răspuns:

Satana este dracu! dracu e si dracu a fost
!

| larysutza99 a răspuns:

Satana, am fost, este si va fi dracu!