Seful de magazin ar trebui sa aiba solutia asta, si daca incearca sa mute vina pe tine ar trebui sa vorbesti cu managerul sau cineva mai sus de el.
Cat despre solutia in sine, ai putea sa te gandesti in primul rand care sunt produsele care sunt cele mai vandute in magazin (sucuri, doze, bere) si sa le pui undeva unde initial te incurca (la aprovizionare) te incurca (pe paletii de lemn, sau intr-un colt) si ai sa vezi ca pe masura ce se vand repede si iti elibereaza stocul, ai spatiul accesibil din nou si pentru lucrurile care vand mai rar.
E buna ideea ta cu notatul datei de expirare doar ca daca stau intr-un carnetel nu te ajuta cand te plimbi prin magazie/depozit. Te-ar ajuta sa ai hartii puse pe diferitele baxuri de bauturi cu data expirarii (asa nu te chinui sa o aflii de fiecare data inspectand sticlele si este mereu la indemana).
Pe raion de obicei regula este urmatoarea: ce este nou merge mereu in spate, ce este mai vechi sa fie in fata sa se vanda prima data. Asa vei evita produsele vechi sa ramana mult la raft si sa expire.
Asta ar trebui să îți comunice cei ce te-au angajat. Fiecare are politica lui. Nu se poate așa cum procedezi tu, trebuie să existe o procedură standard. Te refeti la situația din depozit, sau la cea de la raft?