| Gmcc a întrebat:

Mi-am achizitionat un laptop! Intrebarea e in felu urmator! Cum pot sa-l folosesc cu bateria in el si conectat la curent sau fara baterie in el si conectat la curent! Argumente! Funda! Si cum pot prelungi durata de "viata" a bateriei!

Răspuns Câştigător
| Arthur a răspuns:

Părerile sunt împărţite. Eu personal optez pentru varianta - acasă fără. Laptop-ul în timpul funcţionării degajează destulă căldură în acest fel bateria suferind un stres în plus. De altfel chiar temperatura din cameră poate fi un factor de scurtare a vieţii acesteia. Eu personal o ţin, când nu o folosesc, pe holul apartamentului. Am un sfat şi pentru cei care folosesc laptop-ul din comoditate pe unde apucă : pe pat, pe covor etc. orice suprafaţă de acest gen împiedică aeresirea acestuia. Mai mult, pentru jocuri în special este indicat acel ventilator-suport pentru laptop care cu puţină îndemânare poate fi confecţionat artizanal.
Producătorii în general nu au interes prea mare să funcţioneze acel obiect mai mult decât termenul de garanţie, iar bateria este o problemă şi mai mare.
Pe final, pentru cei care au posibilităţi financiare, nu este nici o problemă dacă schimbă laptop-ul odată cu bateria.

4 răspunsuri:
| RazzyFUnik a răspuns:

Cu bateria in el oricandwinking nu ai cum sa prelungesti durata de viata cat este ea din fabrica sa tina atat va tine

| Frontal a răspuns:

Cel mai bine e fara baterie si conectat la curent alternativ. Durata de viata a bateriei este micsorata cu cat o incarci si o consumi mai mult. Asa ca scoate bateria si conecteaza-l la curent alternativ.
Bateria este numai pentru deplasari.

| Gmcc explică (pentru Arthur):

Explica-mi si mie te rog cum confectionezi artizanal acele ventilatoare sau suport! Eu mi-am achizitionat un pad dar mai vreau si ceva suplimentar!

| Arthur a răspuns (pentru Gmcc):

Eu am folosit un scanner, pe care nu-l mai foloseam de ceva vreme, la care în interior am lăsat numai sursa de alimentare. restul : sistemul mecanic, optic şi electronic l-am scos afară împreună cu placa de sticlă. Pe dimensiunile plăcii de sticlă am decupat o placă de plastic cu multe orificii gen sită pe care am fixat un ventilator de genul : http://pc-coolers.ro/ventilatoare, pe care l-am alimentat de la sursa existentă în scanner. Placa am fixat-o cu şuruburi în locul sticlei iar totul este compact, practic şi fără probleme.
Scanner-ul folosit era ceva de genul : http://scanere.3e.ro/mustek-scanexpress-a3-usb-600-pro-. Pe laterala carcasei scanner-ului am dat găuri suplimentare.