anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Recent o cunostinta a pus mana pe cardul meu de credit si a luat datele de pe el (fara PIN) si a facut cumparaturi online de cateva mii de lei.Cardul e tot la mine dar banca mi-a dat datele facturilor pe care au fost facute comenzile si asa am aflat cine a fost.Intrebarea este daca il pot acuza de furt la politie in acest caz sau ceva de genul acesta.Tin sa precizez ca nu mi-a furat cardul doar a copiat datele scrise pe el cand nu eram pe langa portofel.Dau funda pentru cine imi explica cum sta treaba si ce rezolvare legala exista!

Răspuns Câştigător
andreia67
| andreia67 a răspuns:

Este furt, daca stii si cine a fost e si mai bine. Obligatoriu faci plangere la politie/parchet cu copii de pe toate actele/facturile respective. Nu il vad prea bine pe respectivul.

9 răspunsuri:
Salontanul
| Salontanul a răspuns:

Andeea67 are dreptate! fa-i reclamatie si precizeaza ca vrei sa mergi in instanta. Banii nu-i vei recupera decat daca il dai in judecata si atunci daca ai ce recupera.

| darrio2007 a răspuns:

Cu ce scrie pe card nu are cum sa faca cumparaturi. Numai daca stia si PIN-ul.

| siriusblack98 a răspuns (pentru darrio2007):

Poate sa faca cumparaturi online doar cu CVC-ul si seria/numarul cardului de pe spate.Nu are nevoie de PIN pentru asta.

| anamariarot a răspuns (pentru darrio2007):

La unele carduri se poate. Eu recent am făcut cumpărături în magazine fizice și doar mi-au scanat cardul, fără să fie nevoie să mai introduc PIN-ul, din păcate...

| andreia67 a răspuns (pentru anamariarot):

Toate cardurile contactless permit 3 tranzactii/zi de max. 100 lei fiecare fara sa ceara PIN-ul.

| darrio2007 a răspuns (pentru anamariarot):

Nu la toate cardurile este asa. La mine nu merge scanarea ci doar cu pin.

| anamariarot a răspuns (pentru darrio2007):

Tocmai. Am și precizat că doar la unele

| andreia67 a răspuns (pentru darrio2007):

Ori nu este contactless ori ai dezactivat platile fara PIN cu cerere la banca. Implicit se admit tranzactii fara PIN daca sunt sub 100 lei, in limita a 3/zi. Aceste tranzactii nu se autentifica online de aici si viteza mare de procesare.

| xerxes1 a răspuns:

Este furt in toata regula.
Trebuie sa faci reclamatie la politie.