| F6x5 a întrebat:

Salut TPU,
Stau în chirie de 9 luni și plătesc chiria pe data de 13 a fiecărei luni. Problema este că mama mea nu mai vrea să mă lase să stau acolo, iar acum nu am bani să plătesc chiria pe luna aceasta. La început i-am dat proprietarului o garanție de 560 de euro, plus o chirie în avans. Aș putea să plec luna aceasta? Menționez că nu am contract înregistrat la ANAF și am impresia că proprietarul nu vrea să îmi înapoieze garanția. Ce pot face în această situație? Cum ar trebui să procedez?

6 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Vorbeste cu propietarul din timp, sa vezi cat te poate acoperii garantia, luand in calcul plata intretinerii si a facturilor de apa, gaz, electricitate.

| I0NUTA a răspuns:

Nu prea mai ai ce sa faci, nu ii mai platesti chiria, oricum ti-a retinut garantia, dar tot iesi pe minus.
Presupun ca nu ai flotant acolo.

| F6x5 explică (pentru I0NUTA):

Nu sunt, avem doar un contract scris intre noi de mana, la negru…

| I0NUTA a răspuns (pentru F6x5):

Nu stiu in ce masura te ajuta. Ai un exemplar in original semnat de el?

| ioana748 a răspuns:

Probabil trebuia sa il anunti cu o luna inainte si te foloseai si de chiria in avans.
O sa invoce fel de fel.
Incearca sa recuperezi ceva bani din garantie, macar, scazand cheltuielile de intretinere, facturi, etc.
Din pacate lipsa unui contract nu te avantajează.

Poti pleca fara probleme, dar cu recuperarea banilor nu va fi usor.

| Dragobeta a răspuns:

Nu conteaza contractul la ANAF.
Tu il lasi cu ochii in soare, pleci pe neanuntate si cu o chirie neplatita dar mai vrei niste bani inapoi?
Garantia aia va acoperi o parte din pierderile proprietarului.