| Bam64 a întrebat:

Sună destul de straniu și probabil prost, însâ trec a 12-a anul asta și am probleme cu familia și e destul de greu ca ei să mă întrețină, fiindcă sunt din altă țara. Iar ca să stau aici în Romania să-mi termin studiile am nevoie de bani-adică timp pentru a face acești bani, iar liceul nu îmi piermite asta. Este vreo modalitate prin care aș putea termina studiile, auzisem ceva de seral cu frecvență dau fără?
Mersi pentru înțelegere!

Răspuns Câştigător
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Dacă întrerupi acum studiile ai 11 clase de liceu efectuate. Poți continua liceul la seral sau fără frecvență. Pentru aceasta te interesezi la secția de învățâmănt din orașul tău, care sunt acele licee care organizează aceste forme de învățământ, faci cerere și te înscrii.

| Bam64 explică (pentru sadrian46):

Scuzati-ma, fara frecventa inseammna practicarea orelor fara a merge la scoala sau a fi in alta tara?

| Bam64 explică (pentru Bam64):

Si este posibila continuarea clasei a 12-a fara frecventa?

| sadrian46 a răspuns (pentru Bam64):

Fără frecvență din câte cunosc se procedează în felul următor. Ai la dispoziție materialele oficiale de învățat la domiciliu, acasă, singur. O dată pe semestru, la sfârșitul semestrului, se fac timp de 2 săptămâni ore concentrat mai multe pe zi, astfel că este nevoie să fii în concediu, sau concediu fără plată ca să poți să participi. Apoi se dă examen din toată materia. Dacă în afara acelei perioade ești în țară sau în străinătate, nu contează, dar atunci trebuie să te prezinți la școală la acele ore, și bineînțeles la examen.
La seral este de luni până vineri, zilnic cândva după masa, spre seară. Este totul ca la liceu la zi, doar că după masa, aproximativ cam așa.
Dar acum cu covidul, va fi nevoie să te interesezi exact și precis cum va fi, la secția de învățământ și la licee, căci totul este întors pe dos, și la zi și la seral și la fără frecvență, în mod sigur.

| sadrian46 a răspuns (pentru Bam64):

Da, este posibil, dacă sunt locuri, dacă ești admis. Dar la fără frecvență sunt alte reguli la liceu din câte cunosc astfel că liceul durează 5 ani, să te interesezi exact ce pățești la autorități, să nu te bazezi pe mine.

| Bam64 explică (pentru sadrian46):

In cazul in care opresc studiile pentru un an sau doi, pot reveni la liceu si sa intru iarasi in clasa a 12-a la seral sau frecventa redusă?

5 răspunsuri: