Daca esti deja inregistrat (ai anmeldung) fa-ti programare aici: www.econsulat.ro
De asemenea gandeste-te ca de pasaport ai nevoie mai mult, poti sa-l folosesti mai degraba, e vazut mai legal decat cartea noastra de identitate de plastic. (cand mi-am facut anmeldungul au strambat cartea de identitate incercand sa vada cat de flexibila e, crezand ca e falsa)
Ce puteți face în cazul în care aţi pierdut sau vi s-au furat actele
Dacă sunteţi cetăţean român şi, fiind în străinătate, ajungeţi să fiţi implicat într-un incident în urma căruia vi s-au furat sau aţi pierdut actele, banii sau alte obiecte, este bine să ştiţi următoarele:
Anunţaţi imediat autorităţile locale de poliţie;
Căutaţi să beneficiaţi de prezenţa şi de declaraţiile unor martori care să ajute la descrierea faptelor şi a făptaşului;
Însoţiţi declaraţia făcută la poliţie cu o listă a obiectelor care v-au fost furate sau v-au dispărut;
Solicitaţi autorităţilor de poliţie emiterea unui raport (raportul poliţiei vă va fi de folos în cazul în care obiectele furate sau dispărute erau asigurate);
Dacă v-a fost furat paşaportul sau alt act de identitate românesc, anunţaţi imediat ambasada sau consulatul României (acestea vă vor putea elibera un titlu de călătorie, pentru reîntoarcerea în ţară);
Dacă vi s-au furat banii, anunţaţi familia sau rudele apropiate şi solicitaţi-le sprijinul financiar pentru continuarea călătoriei sau pentru întoarcerea în ţară.
https://www.mae.ro/node/1459#null
Suni la Ambasada romaniei din Germania si le spui ca ti ai pierdut actele, ei o sa te ajute sa i ti faci alte acte noi, dar cum le ai pierdut, unde le ai pierdut in Germania sau in Romania?
Nu cred ca gasesti aici pe cineva care sa fi fost in situatia asta.
Te programezi on-line. Dar trebuie sa fii fizic la Evidenta populatiei pentru CI.
Uite un exemplu aici: http://ghiseulonline.ro/portal/craiova/evp/psonline.nsf/Programare? OpenForm&TipProgramare=Carte%20identitate dar tu cauti localitatea ta.
Selectezi data, ora, apoi introduci numele si ce se mai cere.
anonim_4396 întreabă:
AlexMaftei2001 întreabă:
Alesia22 întreabă: