| Sachiroo a întrebat:

Salut, TPU! Știu că poate părea o întrebare deplasată, dar tot o s-o pun:Mă pot supune vreunui risc, dacă pe timp de furtună, mă plimb prin oraș cu un paratrăsnet în brațe?

15 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Crezi că poți plimba un paratrăsnet?

| CristiDinBucuresti a răspuns:

Ai baut ceva?

| dullcat a răspuns:

Paratrasnetul atrage fulgerul. Daca vrei sa te sinucizi, poate ar fi mai indicat pe camp, nu in oras unde risca si altii sa moara din cauza ta.

| Sachiroo explică (pentru dullcat):

Eu știam că îl respinge

| dullcat a răspuns (pentru Sachiroo):

,,Paratrăsnetul este o instalație de protecție a construcțiilor și a instalațiilor împotriva efectelor produse de loviturile directe de trăsnet. Curentul se scurge din paratrăsnet în pământ. Se mai numește paratoner sau parafulger. Benjamin Franklin a fost primul care a intuit și a pus fulgerul și trăsnetul pe seama electricității.[1] În anul 1749, a publicat două studii referitoare la aceste fenomene ale naturii propunându-și să încerce o captare a electricității adunate în nori în timpul furtunilor.[2]

Ideea de a atrage fulgerul printr-un stâlp de metal, ascuțit la vârf și de a-l descărca în pământ printr-o sârmă a părut deosebit de simplă. Primul paratrăsnet a fost construit și așezat pe casa lui din Philadelphia. Primită mai întâi cu rezervă, această invenție s-a răspândit apoi în toată lumea alungând spaima oamenilor față de aceste fenomene ale naturii.'' - https://ro.wikipedia.org/wiki/Paratr%C4%83snet

| relian a răspuns:

Adica cei ala paratraznet si cum anume te plimbi tu cu ala in brate prin oras?
In primul rind paratraznetul este un ditai stilpu laughing nu vad cum l-ai putea tu lua in brate, deci e un stilp care trebuie sa fie mai inalt ca obiectele din jurul lui.

In orasele cu blocuri, acolo blocul are pe el puse sirme care au acest rol.

Daca sa zic ai lua o bara de fier si te plimbi in oras cu ea, nu se intampla nimic, fulgerele lovesc mereu punctele cele mai inalte.

Cu paratraznet nu ai cum te plimba, pentru ca ala trebuie sa fie bagat adinc in pamint, tu cum faci sa te plimbi cu el prin oras ce spui?
Daca e doar o bara de fier cum am aratat, atunci te poti plimba linistit.
Daca esti cu o bicicleta. ai destul metal acolo.
Ai dreptate ai pus o intrebare deplasata prin oras laughing

| Sachiroo explică (pentru relian):

Am aflat ulterior ce dimensiuni are.

| Catrice a răspuns:

Nu pățești nimic, poti lua si o antena cu tine, care zic ca da fulgere peste tine te mint clar

| Frank51 a răspuns:

laughing

| gabicoo a răspuns:

Mai bine îți pui o parabolică pe cap! Așa ai recepție continuă la România TV! Că de acolo îți intră în cap întrebările astea geniale!

| johnnny123 a răspuns:

Ei, și tu acum...De ce să pară deplasată?! Majoritatea oamenilor întregi la minte se plimbă pe stradă cu un paratrăsnet în brațe.

| Giulia911 a răspuns:

Te trasneste, da iti revi tu

| Sistemulxxl a răspuns:

Nu. E chiar indicat.

| Sistemulxxl a răspuns:

Hai sa-ti spun cum sa iti confectionezi paratrasnetul. Iei un ob cu grosimea de 10 mm in lungime de 1 metru. In varf prinzi cu un nit un inel din aur. Cand incep trasnetele te descalti in picioarele goale si te plimbi cu patratrasnetul pe strazi. Daca e posibil prin parcuri pe sub copaci.

| DorianLuca a răspuns:

Da