| DDCC a întrebat:

Salut tuturor!

Eu sunt la început cu programarea în Java în Eclipse, am de făcut o aplicaţie de ebanking drept interviu pentru o firmă de IT.

Şi vreau să vă întreb: ce resurse online ştiţi voi, care să arate partea cât mai distractivă şi interesantă a programării în Java?

Aici mă refer pentru începători, să dai de gustul programului, să nu încep cu limbajul de lemn.

Sau, este greşită întrebarea mea? Adică programarea trebuie învăţată drept programare, drept ceea ce este, fără să o faci mereu interesantă, fără să o faci captivantă?

3 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Eu nu am înțeles întrebarea. Ce vrei tu de fapt? Ca daca ești deja la interviu și trebuie sa faci o asemenea aplicație înseamnă că știi programare și o faci de ceva timp...

Și totuși ce firma da un astfel de interviu care ar dura săptămâni pana la implementarea finala?

| CarcotasulVesel a răspuns:

Ebanking este un lucru EXTREM de evoluat
si care implica, cunoasterea perfecta a partii de banking, pentru ca acolo, la cea mai mica greseala, o sa te trezesti cu un proces cat cuprinde, pentru ca, clienti sau mai rau banca vor pierde bani

in plus, ceea ce il face mult mai greu e ca orice test/diagnostic/debug implica practic... banking (deci sa ai o banca care iti permite asta)

asa ca te sfatuiesc foarte serios, acum sa lasi balta proiectul asta si sa te apuci de ceva mult mai usor
si sa il reiei cand stii mult mai multe!

| Rd79 a răspuns:

Daca esti la inceput cu programarea, nu stiu de ce vrei sa te angajezi la o firma de IT ca programator (ca banuiesc ca vrei ca programator, din moment ce trebuie sa faci o aplicatie de ebanking).

Ce fel de aplicatie e aia? Pentru mobile? Server side? Desktop?

Nu cred ca ar trebui sa incepi cu asa ceva, incepe si tu cu lucruri mai simple.