Nu stiu sa iti raspund la primele intrebari, dar cu siguranta o sa iti placa daca vei merge in Piata Ovidiu, centrul vechi al orasului Constanta. Sunt multe cladiri istorice, deosebite dpdv arhitectural, seara, stradutele pietruite sunt animate cu lumini, fel si fel de mirosuri de narghilea, clatite, mancaruri, cafele, puhoaie de oameni stand la terase. Poti sa te pierzi pe aleile acelea inguste pietruite si vei gasi mici ''comori'' de care sigur vei fi incantata. Eu asa am facut si am descoperit locuri in care nici daca planuiam sa ajung, probabil nu ajungeam. Treci si pe la muzeul de sculptura Ion Jalea (artist roman care a sculptat toata viata lui cu o singura mana - si-a pierdut mana stanga in Primul Razboi Mondial). Cred ca este singurul muzeu din tara dedicat in intregime sculpturii.
Poti arunca un ochi si prin Catedrala Petru si Pavel, apoi sa vezi un apus superb si panorama intregului oras din turnul moscheii Carol I.
Multumesc frumos pentru toate detaliile. Agentia cu care voi calatori chiar ofera un tur al orasului Constanta (timp de 4 ore) si intrare la un muzeu. Sunt convinsa ca se va vizita si centrul vechi al Constantei. (In multe orase, centrul vechi ofera cele mai multe cladiri interesante din punct de vedere arhitectural. Cel putin asa este in orasul meu natal, Oradea). Multumesc inca o data si va doresc o zi placuta.
jamal000 întreabă: