Va descurcati.
Utilitatile unui apartament nu depasesc 600 de lei pe luna, din experienta mea.
Cand inchiriati veti avea nevoie de mai multi bani, si anume: o garantie (deposit), plata lunii curente sau a doua luni in avans, plus comision agentie daca folositi un agent imobiliar. Dupa s-ar putea sa aveti nevoie de diverse lucruri prin casa: vesela, fier si masa de calcat, tacamuri, cos de rufe, detergenti, lenjerie pat etc depinde ce exista deja in apartament. Asa ca fa-ti o lista si cu cheltuielile astea.
Iar utilitatile sunt in functie de bloc si de cat consumati. Daca e bloc vechi fara centrala puteti da 5-6 milioane iarna la intretinere si 1 milion vara. Daca are centrala e mai ieftin. Daca va faceti abonament doar cu internet e mai ieftin decat internet + cablu tv.
Fa asa:
Aveti un buget de 5800 lei. In medie dati 450€ pe luna pentru chirie si utilitati + abonamente (2224 lei). Mancare acasa si mancare in oras sa zicem 1000 lei in total. Va mai raman 2576 lei pe luna pentru restul cheltuielilor: transport, distractie, haine, produse de ingrijire, etc.
La 450 de euro ajungi în total și cu restul.
Calculezi în 100 de euro
- intreținere acum 200lei
- lumină cam 120 lei
- DIGI cablu și internet maxim 100 lei
Rotunjit 100 de euro total + 350 euro chirie = 450 euro.
Asta pentru apartament de 2 camere în București zonă foarte bună cam pe Calea Moșilor sau la Obor, adică central.
Deci salariul ei de 2300 lei chiria + utilități și salariul tău de 3500 lei să trăiți în București care este la LIMITĂ dacă vreți mai mult decât mâncare și trai modest.
La o chirie de 350 de euro utilități sunt undeva la 600-750 de lei în medie iar pe mâncare pori sa ai un buget de 450-1200 de lei pe lună deci eu zic ca va descurcați
Și în plus dCa m-am descurcat eu la 18 ani va veți descurca și voi
Mult succes
Adi1987 întreabă: