| ChiriacMircea a întrebat:

Salutare. Am comandat un produs online foarte scump, starea lui este perfecta, dar vreau sa il returnez. Problema este ca nu am incredere în curier si nici in firmă fără ca eu sa fiu de față. Se poate sa duc eu produsul la firmă si sa asist la verificare. Imi e frica sa nu il deterioreze intentionat acolo. A pățit cineva? Se poate? Nu am incredere in oameni

7 răspunsuri:
Salontanul
| Salontanul a răspuns:

Atentie la raspunsurile jignitoare! Sa stii ca poti ramane fara cont. Nu este o amenintare (un idiot asa mi-a zis ca eu sunt sef pe aici si il amenint. Nu-i adevarat!) ci este un fapt pe care l-am observat in anii de cand sunt pe acest site.

| Violleta2022 a răspuns:

Suna si discuta cu firma de unde l-ai cumparat, daca accepta retururi si in ce conditii se pot face.

| relian a răspuns:

Asa vrei sa returnezi ceva, de ce ne spui noua pe aici? Nu ai incredere in oameni, spui tu, deci de ce intrebi oameni, odata ce nu ai incredere in ei?

Cineva daca ar spune ca ai putea sa returnezi, altul sa spuna ca aia or sa deterioreze produsul, ce o sa faci, o sai crezi?

Eu cred ca ai ceva probleme.
De returnat ceva, o poti face, doara daca vinzatorul accepta, daca acolo de unde l-ai cumparat, spunea ca poate fi returnat. Daca aia zis sau au spus ca nu se returneaza, atunci il pastrezi.

Vad cineva spune pe aici ca online este obligat sa accepte return, nici pomeneala, vinzatorul face regula, daca a s; pus ca accepta return, atunci asa va fi, daca spune ca nu accepta return si produsul este in stare perfecta, o sa ramai cu el, adica cu acel produs.

Esti un ciudat, nu vad cine ar avea incredere in cineva ca tine laughing

| johnnny123 a răspuns:

Dacă "nu ai încredere în oameni" de ce-ți cumperi online produse "foarte scumpe"?

Ai avut încredere să-l comanzi, ai avut încredere să-l plătești, dar acum nu ai încredere să-i faci retur... Foarte logic.

| Lioana a răspuns:

De ce ti-ar deteriora cineva produsul daca il returnezi? Interesul lor e ca produsul sa fie bun ca sa-l poata vinde la altul. Doar nu crezi ca iti vor trimite produsul inapoi pe motiv ca e stricat. Daca e stricat e paguba lor pentru ca e in garantie.
Pe tine nu ar trebui sa te intereseze ce se intampla cu produsul daca il returnezi. Nu mai e al tau.
Ideea e ca firma la care trimiti produsul sa nu fie una fantoma. Dar nu cred ca e, daca ti-ai primit produsul. Daca e o firma cunoscuta pe piata nu trebuie sa-ti faci griji. Iti vei primi banii înapoi. Nu imediat dar ii vei primi in termenul specificat de ei. Trebuie sa le dai nr de cont bancar in care sa-ti trimita banîi.

| IceRope a răspuns:

Returul făcut personal este cel mai indicat și este posibil. Trebuie doar să verifici dacă firma care a comercializat obiectul acceptă retururi. Sună-i și discută cu ei, sau vezi politica de retur pe site-ul lor.

| suntserios a răspuns (pentru IceRope):

Oricine comercializează online e obligat de lege sa accepte retururi