| Ioana012 a întrebat:

Salutare! Am nevoie de putin ajutor.
Ce facultate trebuie sa urmezi ca sa devii web developer? Pareri despre acestea si sfaturi. Doresc si apreciez sa raspunda persoanele care stiu cu ce se mananca si nu "din auzite"

10 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Facultatea de informatica. E destul de clara situația

| Frank51 a răspuns:

Orice facultate care are ceva programare și de unde înveți gândirea logica și orientată spre soluții. Însă industria IT este în scădere de vreo 4 ani, cel puțin la Brașov încă se fac concedieri și se angajează doar seniori (3 4+ ani exp), probabil singurele locuri unde ai avea o șansă reală pe viitor ar fi București, Cluj, și poate Timișoara.

| mODIN a răspuns:

Nu ai nevoie de facultate pentru asta. Cunosc doua persoane care au facut facultatea de litere si au ajuns web developeri: prima a facut dupa un curs online pe Coursera si si-a gasit cumva de lucru in domeniu, a doua a participat la un curs fizic la o asociatie (se numea "Generatia Tech" daca nu ma insel), unde se faceau si cursuri de Java, QA, Marketing, Management si si-a gasit dupa de munca in domeniu. Important de stiut este ca ambii erau foarte buni la desen si aveau postate diverse "opere" pe Instagram de dinainte sa inceapa cursurile astea.

Totusi, evident Informatica te-ar ajuta cel mai mult in domeniul asta, iar pe locul doi ar fi chestii similare precum Automatica si Calculatoare, Telecomunicatii, Inginerie IT etc.

| goguPatent a răspuns (pentru mODIN):

Si ce legatura are ca erau buni la desen?

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns:

Informatica.
Te poti angaja ca intern in timpul facultatii ca sa capeti experienta. Daca iti dai silinta, e un atu la angajare in aceeasi firma.
Firmele sunt platite de stat ca sa angajeze proaspat absolventi de facultate.

| adryang78 a răspuns:

Informatică, asta-i clar.
Dar domeniul ăsta va fi cât de curând mort pentru cei care activează în el, la fel ca și cel de graphic design. Inteligența Artificială pătrunde din ce în ce mai mult pe anumite nișe.

| kalasnicov22 a răspuns:

Cea mai tare este facultatea de matematica informatica din cadrul Universitatii Bucuresti.

| DandG2304 a răspuns:

Poti sa te angajezi pe un post de web developer DOAR daca ai experienta (aka portofoliu). In domeniul informaticii ai o diploma doar ca sa ateste ceva. Pe IT se cauta mai intai experienta, si pe urma daca ai o certificare. Multe companii nici n-au nevoie de asa ceva. Am avut multi colegi care au terminat cu mine informatica si nu si-au gasit post in urmatoarele 6 luni. Mergi la interviuri, te testeaza, dar experienta mereu isi spune cuvantul. Nu vreau sa te descurajez, dar la targul locurilor de munca toti cei de pe entry level cautatu experienta minim 1-3 ani.

Indiferent ce faci pe IT: FA-TI UN PORTOFOLIU! Proiecte cat mai multe, ca altfel nu se uita la tine. No offense, dar asta e realitatea cruda pe care am trait-o multi, mai ales in ultima perioada.

| GeogG23 a răspuns:

Daca ai experienta, poti sa faci orice facultate. Cunosc un caz: a facut facultatea de arte (ceva cu desen, zicea sora lui) si a ajuns web developper ca ii placea mult informatica. Chestia socanta a fost faptul ca am avut un proiect si fix cu el era responsabil de modificarile site-ului (web dev.).

| george2095 a răspuns:

Eu am terminat CSIE si iti recomand. Faci 3 ani si e mai lejera si mai practica decat Politehnica Bucuresti.