Nu te poti conecta cata vreme nu ai instalat driverul pentru placa de retea sau pentru wireless. Cauta driverele, la un prieten, si salveaza-le pe pe un cd/dvd/flash, ca sa le ai si alta data.
Asa am zis si eu. Ca este o problema de la placa de retea.
O sa caut driverele laptopului dar in weekend, ca nu este laptopul meu si ma duc sa vad, sau sa il iau la mine acasa ca asa nu am ce sa ii fac.
La windows 7 nu ai nevoie de drivere, pot fi și unele excepții. Reinstalează manual placa de rețea, intră la device manager, te duci la Networks Adapters și dai click dreapta și uninstall la Wireless Network Adapter și install după aceea. Din moment ce netul merge când te conectezi de pe router pe telefon, cu placa de rețea îi problema. Driverele se pot instala și cu un program http://download.drp.su/DRPSu12.3-Lite.exe, îl descarci și îl copiezi pe un stick de la cineva și doar dacă nu le găsește în pachet le ia de pe net. Încearcă și cu qss (quick security setup).
Laptopul nu este al meu, am fost astazi sa il reformatez.
Dupa ce am instalat windowsul, am avut surpriza sa nu mearga wifi`ul. Am incercat toate variantele pe care le stiam dar nimic. Problema este zic eu de la placa de retea. O sa incerc sa downloadez driverul si sa il instalez manual. Sper sa mearga si sa detecteze semnalul wifi.
Dacă nu funcționează deloc nici după instalare(manuală cu kitul de pe net sau de la device man.), qss etc înseamnă că laptopul nu recunoaște placa de rețea sau funcțiile ei, vezi și depanare(de la Change adapter settings, click dreapta pe dispozitiv și diagnose) însă nu cred că te va ajuta. Poți reinstala Windows-ul, asta dacă nu a fost instalat bine sau dacă nimic nu ajută mergi la ei (firma lor) să îl repare, poate înlocuiesc placa de rețea, asta în măsura în care nu software-ul e de vină. Mult succes, amice!
Router-ul se poate seta usor de pe 192.168.1.1 Tastezi ip-ul asta intr-un browser(Chrome) si o sa iti apara meniul router-ului. Configurezi reteaua de acolo. Ii dai un Easy setup(eu asa am) Trebuie doar sa bani numele retelei, nume utilizator si parola de la provider de net. Dupa ce faci internetul te duci pe google si iti cauti driverele
Am incercat si asta, dar nu merge. Bag adresa 192.168.1.1 si imi zice page cannot be found. Netul la pc merge, am tot prin cablu DSL din router dar problema este din laptop, pentru ca wifi merge si la telefonul mobil. Banuiesc ca este o problema de la placa de retea, sa nu fi instalat windowsul placa deoarece nu era conectat nici un dsl.
Acest ip este pentru a realiza conexiunea la internet, daca nu ai anumite date din contract. Dar fara drivere, degeaba. Iar ip-ul cu 192... Este doar pentru romtelecom dragilor. Nu poti folosi componentele hardware fara un minim de software.
Nu este numai pentru Romtelecom. Eu am UPC si cand vreau sa fac o configuratie merge sa intru.
Nu stiam asta. E bine de tinut minte. Oricum, cand ai timp mergi si cauta drivere pentru el. Vei avea mult de munca.salut!
Daca il aduc acasa nu am mult de munca, dar asa daca acea persoana nu are un alt dispozitiv desktop conectat la internet e greu...
Pai din cate stiu fara drivere nu prea poti face multe. Incearca sa mergi la un prieten sa cauti driverul pentru placa de retea.
Poti reinstala windowsul... orice windows.
Dar mai recomandat ar fi XP-ul
Așa imi e si mie acum leptopul, nu gaseste nici o retea de internet. Si am modem de la romtelecom. si pe telefon imi merge netul, ce pot sa fac?
AlexMaftei2001 întreabă: