Buna,
E o situatie socanta si imi pare rau ca ai asistat la o astfel de scena inumana...
Din nefericire din scoala suntem invatati cu teama, si nu actionam aproape niciodata cand trebuie, si apoi "regretam".
In cazul in care sunai la 112 spuneai numele tau fiindca iti cere sa te prezinti, situatia pe scurt si locul unde te aflii, daca esti dezorientata spui zona si ce magazine /cladiri sunt in jurul tau.
Ceri sa vina de urgenta jandarmeria, politia si in cazul pe care l-ai mentionat, si ambulanta. Ei deja vor fi pe fir cand tu vorbesti cu dispecerul la 112 dar s-ar putea sa iti faca legatura si cu politia iar tu va trebuii sa dai informatiile din nou dar soliciti sa vina de urgenta pentru ca persoana este batuta cu bestialitate in plina strada.
Daca situatia se incheie pana ei vin, tu poti suna la 112 sau sa ceri sa ramai pe fir cu ei, din cauza socului pe care il ai sau pentru a fi gasita mai usor.
Acestia vor cauta sa opreasca scandalul, ambulanta va transporta femeia iar unul dintre politisti / jandarmi te vor lua deoparte pentru a-ti cere buletinul si inca odata sa le spui ce s-a intamplat. In cele mai multe cazuri ti se cere si numarul de telefon. Tu poti mentiona ca nu doresti sa fi implicata mai departe de teama lor. Cam rar s-ar ajunge sa fi contactata pentru declaratii, mai ales in cazul unor tigani care au scandal.
Daca cumva ei pleaca pana ajung autoritatile, tu vei fi acolo prezentand actul de identificare si pentru a le spune ce s-a intamplat, cu siguranta daca mai sunt oameni in jur cineva va spune ce a vazut ca si tine sau se vor cauta camere de filmat daca sunt.
Imi pare rau, vei reusii sa treci si peste acest soc.
Te imbratisez si iti doresc numai bine!
Sa nu incerci tu direct sa te bagi, ca s-ar putea sa nu mai scapi, suni la 112.
Acceasi scuza care o are si ea, poate. Eroare umana. Daca nu, nesimtire. Dinou zic, toti au avut aceeasi vina. Si asa, scuza cu socul nu prea merge. A avut timp sa fie atenta la altii ca sunt in extaz sau ce a vrut ea sa observe dar nu a putut sa gandeasca sa intrebe pe cineva locatia? Hai sa o lasam la eroare umana si sa incheiem subiectul.
Femeile de etnie roma sunt de vina, pentru ca dau nastere tot la niste romi necivilizati. Eu as fi sunat la politie nu ca s-ar omora intre ei (ca oricum ei asta stiu sa faca, si nici cu puscaria nu-i educi); eu as fi sunat la politie pentru deranjarea linistii publice, chiar si in situatia in care stiu sigur ca politia nu ar veni.
Dar nu-i sunam de la fata locului, ci imi vedeam de drum. Nu este nimeni obligat sa dea declaratie; imi cereau datele personale prin telefon si era indeajuns. Am voie sa-mi pastrez anonimatul fata de straini.
Am sunat la politie cand s-au gasit unii dupa miezul noptii sa asculte manele din masina; si sunt o multime de blocuri la care s-ar auzi sunetul si nimeni nu zicea nimic. Atunci am coborat cand a venit politia- dar vagabonzii plecasera; nu inainte sa le dau datele masinii. Nu am dat nicio declaratie.
Altadata am sunat la 112 pentru un om al strazii, care era si baut; n-a fost nevoie sa ma vad fata in fata cu politia.
Altadata eram in parc si se gasise unu' sa-si lase liber un caine de rasa destul de periculos. Am sunat la poilitie in timp ce imi luam talpasita de acolo. Nici atunci nu m-am vazut cu politia.
In principiu nu trebuie sa ne vada toate haimanelele cand anuntam autoritatile. Stiu si ca acestea de pe urma se fac ca ploua; dar ma gandsc ca odata si odata tot si-or face datoria.
In ce priveste romii, necuvantatoarele sunt cu mult deasupra lor in ce priveste educatia. Repet: femeile de etnie roma sunt de vina pentru ca sunt lipsite de educatie. Acesta trebuie sa fie socul, si nu altul: pot sa treaca si o mie de ani de UE, si ele tot nu stiu ca n-au dreptul sa fie batute. Daca asa le place sa traiasca, atunci nu trebuie sa ni se faca mila de astfel de cazuri. Romii sunt cu o mie de ani inainte de comunism in ce priveste educatia. Si le place asta. Si animalele de la zoo pot fi imblanzite -si chiar multe salbaticiuni- si chiar te poti apropia de gardul lor; dar cine se poate apropia de romi sa le vorbeasca despre educatie? Nimeni niciodata nu va face asta. Pentru ca daca ai face asta, in clipa urmatoare vei sfarsi ca femeia care ai vazut-o. Ei stiu ce este binele si ce este raul, tot la fel cum stiu si animalele. Dar, fiind lipsiti de ratiune ca si animalele (adica de educatie) ei aleg in mod voit raul; si nu vor scapa nepedepsiti de Dumnezeu. Si nici membrii guvernului Romaniei nu va scapa nepedepsit, pentru ca nu ii educa -macar cu forta.
Sa sti ca noua ni se face mila de aceia pe care Dumnezeu doreste sa-Si verse mania. Cine refuza educatia huleste pe Dumnezeu si isi bate joc de legea Sa. Un astfel de om nu va scapa nepedepsit.
Data viitoare, cand mai intalnesti o asemenea situatie suni la politie, si le spui ca nu ai ramas acolo.