| nashu40 a întrebat:

Salutare prieteni!
Am nevoie de un sfat. Nu sunt consumator de alcool. Îl consum destul de rar, doar la ocazii și de aceea nu știu prea multe din domeniu.
Am tot văzut și auzit despre cognac (coniac...nu știu cum e corect), că te remontează, că te înviorează (mă rog, în măsura în care te poate "înviora" o băutură...).
Îmi poate recomanda cineva o astfel de băutură care a rămas în top? Adică să fie "curată", sigură etc?
Mulțumesc!

6 răspunsuri:
| doctorandus a răspuns:

Nu exista alcool care insanatoseste. Cel mai bine e sa nu bei alcool deloc.

| Kufu95 a răspuns:

Mai bine nu bei deloc.

| gabicoo a răspuns:

Curată este doar pălinca de prune făcută de tine la cazanul personal. Dacă ai posibilitatea.

De înviorat te înviorează doar apa minerală și sucurile naturale de fructe. Nici vorbă să te învioreze alcoolul. Nu recomand consumul de alcool.

Ce întrebi tu se cheamă "dres" după o beție - pe principiul cui pe cui se scoate bețivanii se dreg cu o cinzeacă a doua zi se dimineață.

Bula
| Bula a răspuns:

"Cogniac" este denumirea a ceea ce la noi se spune "jinars", adica "vin ars" si se face prin destilarea in cazan a vinului sau borhodului de struguri (care se poate si aromatiza cu nuci, stafide, vanilie, etc.).
Un paharel (50 ml) de palinca (de prune sau de caise) inainte de mancare mai consistenta sau un pahar (200 ml) de vin bun dupa mancare ajuta la digestie si relaxeaza nervii, muschii din organism.
Cantitate mai mare poate fi daunatoare.

| UltimulCeasAlHarului777 a răspuns:

Salut! Mă bucur că îți pui întrebări despre acest subiect. Biblia ne oferă înțelepciune în multe privințe, inclusiv despre consumul de alcool. De exemplu, Proverbe 20:1 spune: „Vinul este batjocoritor, băuturile tari sunt gălăgioase; oricine se lasă înșelat de ele nu este înțelept." De asemenea, în Efeseni 5:18, ni se recomandă: „Nu vă îmbătați de vin, aceasta este destrăbălare; dimpotrivă, fiți plini de Duh."

Dumnezeu dorește ca mintea noastră să fie limpede, iar sănătatea noastră protejată. Chiar dacă alcoolul pare să aibă anumite efecte „revigorante", el afectează claritatea mentală și autocontrolul. Există alternative sănătoase și naturale pentru a te revigora, cum ar fi sucurile naturale, odihna suficientă și mișcarea.

Dacă ai vrea să discutăm mai mult pe acest subiect, sunt deschis la dialog! Dumnezeu să te binecuvânteze!

| Whitte a răspuns:

Nici un fel de alcool nu te invioreaza. Din contra.
Iar bauturi "curate", cum se spune mai sus: facuta de tine acasa, doar din fructe, fara adaosuri.