| George12356456 a întrebat:

Salutare! Știe cineva daca pot trimite motor de mașină prin fan Courier? Daca da, cum trebuie ambalat și care sunt condițiile?
Funda!

5 răspunsuri:
| Simpatic a răspuns:

I-a in calcul si faptul ca daca cel caruia i-l trimiti nu ridica comanda o sa platesti tu costul dus-intors...
trebuie intrebat la curierat, nu ma pricep, s-ar putea sa aiba o anumita limita de greutate maximala si/sau sa aiba un cost suplimentar dupa depasirea unui nr. de "n" kg

| sierra1 a răspuns:

Sigur că se poate. Doar că să te coste mai mult decât mașina de unde provine

fă o simulare și-mi dai dreptate!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Se poate trimite. După ce am lucrat la fan curier îți zic ca veneau motoare pentru mașini mici sau camioane. Pentru mașină mica venea doar infoliat ( în folie stretch). Ce era mai mare venea direct pe palet, iar motorul era fixat cu banda pet. Ce era direct pe palet fie avea carton peste, fie folie stretch.

Pentru a tăia o banda pet ai nevoie și de un aparat special.

| George12356456 explică (pentru anonim_4396):

Salut! Și paletul cu ce se urca în duba? Sau la greutăți mari vine altă mașină?

| anonim_4396 a răspuns (pentru George12356456):

Practic mergi tu la depozit și duci la rampă, îl descarcă cu liza, cântărește ( este acea liza specială, cu cântar). Îți vor face un preț în funcție de greutate și lungime palet. Mai întâi trebuie mers la informații, spus ca ai "colet" greutate mai mare și apoi trebuie mers la rampă si descărcat. Asta dacă nu cumva să ai tu cantar pe care sa cântărești înainte. Sa nu uiți să scazi greutatea paletului înainte. Îți poți face AWB și estimare preț direct de acasă, asta dacă știi cât cântărește ( fix). Oricum îl vor cântării și la sediu. Și da se ia în calcul și paletul în funcție de lungime. Poate s-a mai schimbat regula, nu știu.
Când am lucrat eu era o mașină, o dubă mai mare, care livra marfa voluminoasa. Și în mod normal este marfă pe care practic curierul zonal o refuză din x motive ( nu încape în mașină, greutate prea mare, etc). Și atunci intervine duba de intervenție să livreze. Posibil să vină la adresa o astfel de mașină să ridice, posibil să nu vină. Depinde de zona ta, dacă are o astfel de mașină. Dacă nu, doar tu personal trebuie sa duci la depozit.

Dacă e palet de 100 kg, crede-mă ca se poate urca în duba și cu mâna. Cu condiția sa fie doi curieri și un palet mai solid ( se poate rupe sub greutate, chiar să cadă motorul pe picior). Am văzut destule.
De asemenea, și curierii sa nu fie chiar trei grisine în vârf cu smoc ( slabi).

Iar dacă ai vreun prieten la fan curier îți poate rezolva să trimiți tot motorul cu livrarea standard de 20 lei. Câte din astea nu am văzut... colet greu de abia îl puteai ridica și pe AWB era trecut 1 kg.