| MortalX a întrebat:

Am si eu cateva intrebari:

1.Ce sunt fortele nucleare?
2.Asupra cui actioneaza forta electromagnetica?
2.Care este ecuatia de masura pentru sarcina electrica?

Răspuns Câştigător
| Filip_Marinela-simona_1996 a răspuns:

1.Fortele nucleare-In nucleul cu o dimensiune incredibil de mica ( raza 10-15 m) exista 2 forte foarte puternice care actioneaza una contra celeilalte. Cand echilibrul acestora este rupt apare radioactivitatea ( emisia spontana de particule din nucleu ) cu eliberarea unei energii foarte mari. De exemplu, intre 2 protoni se exercita o forta de respingere electrica de 100 milioane ori mai mare decat forta cu care este atras electronul de nucleul atomului de hidrogen. Totusi, ne punem intrebarea cum exista impreuna mai multi protoni la o distanta atat de mica ca cea din volumul nucleului?
Forta electro magnetica- Viata nostra in aceasta forma paminteasca, este o calatorie pe un drum creat conform topografiei si ritmurilor proprii naturi.
Intelept este ca in aceasta calatorie sa fim in concordanta si comuniune cu toate legile care actioneaza asupra noastra. Pentru a respecta ceva, acel ceva trebuie ansa cunoscut.
Speranta cea mai mare de supravietuire o putem avea numai daca traim in armonie cu fortele naturii care ne-au format atat pe noi cat si mediul in care traim.
Universul nostru a fost creat prin aparitia a celor doi poli, pozitiv si negativ al unui vast camp electomagnetic.
Acesti poli au pus in miscare fluxul si refluxul permanent al fortelor si fenomenelor naturii din care facem parte.
Intelegem ca lumea noastra functioneaza pe baza legii dualitatii.
Totul are doua parti (-) si (+), care dupa legea normalitatii si a echilibrului trebuie sa fie egale.
Echilibrul este asigurat de legea neutralizarii a uneia dintre forte.
Corpul nostru fizic fiind materie sub actiunea fortei electromagnetice a pamantului, are potential (-) negativ. Pentru ca viata sa apara este nevoie de anca o forta,care sa actioneaze in sens invers, adica sa atraga in sus (+) pozitiva.
Aceasta forta este o forta cosmica, forta luminii., forta creatoare de viata.
Prin actiunea acestei forte asupra materiei a aparut prin evolutie formele de viata.
Materia a inceput sa se miste, sa se inalte ( vegetatia ), sa creasca, sa se inmulteasca si in evolutie fortele
s-au marit,modificandu-se alternativ, au aparut vietuitoarele si in cele din urma omul.
Materia (-) este cea pregatita permanent de a primi forta luminii (+) are satisfactia iluminarii si poate lumina se bucura si ea ca are cui sa-i daruiasca puterea sa. Iata cata armonie este atunci cand legile universale sant respectate. Eu atribui fortei creatoare atribute omenesti pentru a sublinia ca, ea este intotdeauna pozitiva, vesnica si neschimbatoare.
Legea echilibrarii continue a celor doua forte actioneaza atat in natura cat si la om, se subintelege,ea fiind o lege universala, iar noi oamenii fiind un mic univers.
Corpul nostru material, fizic, asi exprima aptitudinea de a primii prin creerea de dorinte, de necesitati (-) care vor fi indeplinite prin actiunea fortei creatoare (+) conform legii neutralizarii.
Apoi apare alta dorinta si alte actiuni ale nostre prin care vom aduce implinirea, vom trai satisfactia implinirii, si vom intra in neutral, cum imi place mie sa spun.
Procesul de amplinire a dorintei pana la anularea sa prin neutralizare, produce senzatia de placere.
Din momentul inceperii actiunii de indeplinire a dorintei si pana la neutrlizare simtim placerea implinirii a umplerii, a primirii.
Placerea este mobilul actiunilor noastre, si in cele din urma mobilul vietii noastre care nu este altceva decat o inlantuire de actiuni si satisfactii.
Un exemplu simplu si elementar este foamea, dorinta de a manca, necesitatea de hrana, cum vrem sa o numim.Se creaza dorinta (-) golul, incepem sa actionam, cum stim si putem mai bine, sa ne alimentam.
Cateodata ne mangaiem pe pantece de satisfactie care incepe sa se reduca treptat pana la disparitie. Dorinta a fost satisfacuta si a disparut.
Dorintele vin din subconstient, ele exista in genele noastre mostenite, in programul nostru vital.
Noi prin constientizare avem posibilitatea de a alege modalitatea satisfacerii lor.
In aceasta constientizare sta secretul influentei ( limitate totusi de constrangerea legilor universale ale naturii) noastre asupra vietii, in bine sau rau.
Daca revin la exemplul - foamea-, pentru viata noastra din punct de vedere a sanatatii nu vor fi aceleasi rezultate daca alegem sa ne hranim cu o cantitate mai mare de alimente decat avem nevoie sau asociate in neconcordanta cu legile digestiei.

Sarcina electrica-Unitatea de măsură în sistemul internațional pentru sarcina electrică este coulombul, care reprezintă aproximativ 6.24 × 1018 sarcini elementare (egale cu sarcina unui singur proton sau electron). Coulombul este definit ca fiind cantitatea de sarcină care trece prin secțiunea transversală a unui conductor electric prin care trece un amper timp de o secundă. Simbolul Q este adesea folosit pentru a nota cantitatea de sarcină electrică.


1 răspuns:
| Virguliță a răspuns:

Temele ți le faci singur, nu pui întrebări pe TPU. -.-"