| AlexAL275 a întrebat:

Salutare TPU! Am și eu o nedumerire. Maică-mea a primit de la Vodafone o ofertă de abonament Red 15 pe 2 ani dintre care 6 luni plătește 10 lei, iar restul 25. Nelimitat minute/internet cică 5G și minute internaționale : 600. Scrie în contract că pentru retragere plătești 18% din valoarea abonamentului × numărul de luni rămase. Domnu de acolo a zis că ar veni 48 de lei dacă rămâne un an până la încheierea abonamentului. Ideea e că valoarea abonamentului e de 113 euro. 18% din ăia 113 euro sau după ce se convertesc în lei? Mi-e să nu facă vreo mânărie. Am și eu RED 9 din ce știu, pe un an, plăteam 30 de lei, minute nelimitate, internet 100GB 5G. Mi-au mărit la 40 de lei chiar dacă am nelimitat internet acum. Fără să mă întrebe sau ceva, au majorat ei.

2 răspunsuri:
Răspuns utilizator avertizat
| Smmo a răspuns:

Mi se pare buna oferta pe care a primit-o, si eu platesc 31 de lei acum pe mult mai putin decat zici tu. Cand majoreaza abonamentul asa fara sa te intrebe (in afara de cazul in care tine de cresterea valutei) ai dreptul sa reziliezi contractul in 30 de zile de cand te informeaza.
Daca contractul mamei tale este in euro si reziliezi inainte de termen, vei plati 18% din valoarea abonamentului in euro la momentul rezilierii × numărul de luni rămase. Cum euro variaza, nu poti sti de pe acum, doar estimezi. Ca idee, daca si-a luat si telefon, acela va trebui platit oricum. Eu asa stiu, citeste bine contractul.