Ai cam ramas in urma.
Germania nu mai este impartita in est si vest de la caderea zidului Berlinului.
Cauta harta Germaniei si vei afla care sunt orasele din partea vestica si cele din partea estica.
După cum tu rău știi. Germania nu mai este împărțită, din 1989. Poți găsi hărți vechi care îți arată ce a fost.
Acum este doar o singura Germanie, era in anii 80 Rfg si Rdg republica federala Germania si republica democrata Germania, dar in 1990 a cazut zidul berlinului si cele doua germanii est si vest sau unit acum este doar o singura Germanie fara granițe intre est si vest cum era in anii 80
La ce te referi când spui că "Germania este împărțită in două, Est si Vest"? La împărțirea în RFG și RDG din 1949 (care s-a încheiat în 1990) sau la o împărțire pur geografică?
În ambele cazuri cred că este destul de simplu să găsești o hartă.
De asta tot zic eu ca e important sa schimbe astia hartile din scoli. Asa am evita intrebarile despre Germania de Est si Yugoslavia.
A fost impartita in doua, nu mai este divizata din 1989 cand a cazut Zidul Berlinului.
Harti cu Germania divizata gasesti pe internet si in carti/atlase de istorie.
Au dreptare ceilalți. Dar daca inca te mai intereseaza subiectul cu toate ca nu mai e adevarat uite o harta approx corecta care arata cum a fost Germania intre 49 si 90
Poti deduce din ea ce orase au apartinut fiecarei zone.
https://alphahistory.com/......anymap.png
anonim_4396 întreabă: