| FlavYusH a întrebat:

va rog frumos sa ma ajutati sa am creez un site, ceva mai simplu.

Răspuns Câştigător
| Sorin_4540 a răspuns:

Www.blogger.com foarte simplu

si dupa te astept pe www.sorinel.info

4 răspunsuri:
| ledzeppelin a răspuns:

Cand eram mica, aveam un site pe Piczo.com parca Incearcahappy

| Detanatar a răspuns:

Poti alege dintre doua cele mai populare platforme din lume, sau blogspot(blogger.com) sau wordpress(wordpress.com).
1.Foloseste linkul www. blogger.com/ pentru a intra pe pagina de start/inceput blogger/blogspot.

2. Apasa pe sageata portocalie pe care scrie "create your blog now" (creaza-ti blogul tau acum).

3. In fereastra "Create a Google Account" (Creaza-ti un cont Google), scrie informatiile cerute, adica :

-3. 1. Adresa ta email (trebuie sa fie o adresa reala). Apoi, trebuie sa retiparesti adresa email in casuta a doua.
-3. 2. Scrie parola (enter password). Este indicat sa iti notezi parola pe o agenda sau sa ti-o trimiti la emailul tau, astfel incat sa nu ai surpriza de a descoperi ca ai uitat-o.Trebuie sa retiparesti parola in casuta a doua.
- 3. 3. Tipareste-ti un nume ce va fi afisat (de display).
-3. 4. Alege-ti un nume de utlizator. Daca preferi ca unii oameni sa nu stie cine esti tu de fapt, poti alege un nume fictiv, de genul 1astas5eu.
-3. 5. Accepta termenii (este mai sigur sa o faci; in felul asta nu se va genera junk mail).
- 3. 6. Verificarea cuvantului : tipareste literele care apar ca un grafic deasupra casutei de verificare.Aceasta verificare se face pentru a se asigura faptul ca blogul este creat de o persoana si nu de un sistem automat generat de un calculator.
-3. 7. Apasa pe sageata "Continue" (Continua).

-4. In fereastra "Denumeste-ti blogul" ("Name your blog") procedeaza dupa cum urmeaza :

-4. 1. Scrie titlul blogului tau.Acest titlu va apare deasupra paginii tale de blog si, de asemenea, va fi numele implicit care va apare in browserele utilizatorilor, atunci cand iti vor adauga blogul la favoriti (favorites) sau bookmark. Din aceasta cauza este indicat ca titlul sa le dea cititorilor o idee clara despre tematica blogului tau.
-4. 2. Adresa blogului ("Blog address") : alege o adresa pe care sa ti-o poti aminti cu usurinta si care este usor de tiparit.
-4. 3 Da click pe sageata "Continua " ("Continue").

- 5. In fereastra "alege un model" ("Choose a template"), procedeaza dupa cum urmeaza :

- 5. 1. Urmareste cu atentie toate variantele ( cu caracteristicile de punere in pagina a textului, pe 2 sau 3 coloane, etc.), apoi selecteaza-ti modelul preferat dand click pe cercul alb din stanga numelui fiecarui template.
Atentie : acest model de blog / "template" poate fi schimbat ulterior, in cazul in care nu iti va mai place, asa ca nu pierde prea mult timp in aceasta etapa de creare a blogului.
- 5. 2. Apasa pe sageata "Continua" ("Continue").

- 6.Ai ajuns la fereastra " Your blog has been created!" ( Blogul tau a fost creat!). Continua in felul urmator :

- 6. 1. Da click pe sageata "Start Blogging" ("Incepe sa scrii in blog / sa bloggezi").
- 6. 2. A aparut o fereastra (fereastra "compose" =compunere articol/postare) care se aseamana destul de bine cu o fereastra de tip "Word". Poti incepe sa scrii / tiparesti, folosind bara de formatare/ instrumente superioara. Din aceasta bara poti schimba tipul, marimea sau culoarea fontului, poti crea linkuri, adauga o imagine sau un video, etc.Este bine sa expermentezi de la inceput cat mai mult cu simbolurile din bara de instrumente, pentru a invata in mod practic fiecare functiune.
- 6. 3. Atunci cand ai terminat de scris un articol ( sau o "postare"), da un click pe "Publish Post" ( "Publica postul/postarea").
- 6. 4. Pentru a vedea rezultatul, da click pe "View Blog" ("Vezi blogul").
- 6. 5. Pentru a te intoarce la modul de redactare si a scrie un nou articol/post/postare sau a modifica articolul deja publicat, trebuie sa apesi pe micul buton "B" de culoare portocalie, aflat in partea din stanga sus a ecranului.
Daca esti deja logat ("logged in"), ti se va deschide fereastra "Dashboard" ("tablou de bord") a blogului tau. Daca nu esti logat, trebuie sa o faci ( folosind numele tau de utilizator si parola aleasa de tine).

-7. De la pagina "Dashboard" (tablou de bord), poti face urmatoarele lucruri :

- crearea unui nou articol/post/postare, prin apasarea (click) pe butonul "NEW POST" ("Post nou").
- schimbarea setarilor blogului tau.
-editarea articolelor/posturilor tale existente (deja). Pentru a face asta, dai click pe "Edit Posts" ("Editare posturi")  prin aceasta ajungi la o noua fereastra care iti da optiunile de a crea un nou post sau a edita posturile existente.Pentru a doua optiune, da click pe butonul "Edit" ("Editare") corespunzator articolului /postarii pe care vrei sa o editezi/ modifici.
- pentru a posta blogul ( adica a publica articolul/postarea) dupa ce ai terminat editarea, da click pe butonul portocaliu "Publish Post" ("Publica postul/postarea"). Dupa aceasta, se va deschide o fereastra in care ti se va preciza "Your blog post published successfully!" ("Postarea ta pe blog a fost publicata cu succes"). Din aceasta fereastra, poti da click pe "View Blog" ("Vezi blogul").

Postarea / afisarea unei fotografii sau altei imagini pe blogul tau

Atunci cand esti in fereastra "Compose" ("compunere/creare articol"), vei putea vedea pe "tool bar" (bara de instrumente superioara) o mica poza/icon care infatiseaza un munte pe fundalul cerului. Da click pe acest buton si se va deschide o fereastra in care ti se dau doua optiuni : "Add an image from your computer" (adauga o imagine din computerul tau) si "Or add an image from the web" (sau adauga o imagine de pe web).
Cel mai usor este sa incarci o imagine existenta pe calculatorul tau.Pentru aceasta, da click pe butonul "browse". In acest fel ti se va deschide o fereastra din care iti vei putea alege o imagine din calculatorul tau.Selecteaza poza dorita dand click pe ea si apoi "save".
Odata selectata imaginea, poti alege modul ei de editare (layout), adica amplasarea ei la stanga, la dreapta sau in mijlocul paginii.De asemenea, poti selecta marimea imaginii ( mica, mare, medie). De obicei, este de preferat marimea medie sau mica, intrucat cea mare poate determina ca blogul sa se "incarce" mai greu.
Urmatorul pas consta in a da click pe "Upload image" (incarca imaginea). Iti va lua un oarecare timp pentru ca poza sa se incarce, dar nu ai de facut altceva decat sa astepti.


Aceasta este descrierea blogger.com, deoarece eu si inca o multime de oameni il recomanda fiindca are spatiu de incarcare nelimitat si pare putin mai bun ca wordpressul.Mult succes si numai bine!

| FlavYusH explică:

Sante`ti ff buni in pc-uri rolling on the floor

| Mustache a răspuns:

Daca esti incepator in sit-uri ai putea sa incepi sa inveti sa faci pagini cu html.(nu le poti face foarte complexe)dar pentru inceput este de ajuns.