Eu zic sa faci la aperitiv.mezeluri,si lactate...La felul 2 eu cred ca ar fi bine sa faci o salata de ton este minunata.Si la desert un tort cu blat cumparat si un tub de frisca ca sa termini repede
Pai uite, iti voi spune eu ce sa faci! :D poti gati prajituri. logic. uite, iti dau eu acest site cu prajituri de craciun dar sunt bune de pus si la petreceri. sunt foarte bune iti zic eu. cu tot cu reteta! uite: www.culinar.ro/retete/dulciuri/prajituri/prajitura-linzer/42/2/9539/ va fi delicios pentru. invitati! :D asta a fost pentru desert dar poti sa mai pregatesti pe langa si o salata, pe o farfurie niste mini-sandwichuri! :D sau aperitive. sau mai fa niste peste si cam atat. asta e un meniu normal! :D sper ca te ajut. funda?
Pai daca vrei ceva simplu si care place orcui poti pregati hamburgeri. Trebuie sa cumperi niste chifle, hamburgeri inchetati, maioneza, castravete, si ce mai doresti sa pui in ei. Poti sa i pui la cuptor in folie de aluminiu si dupa ce ii scoti sa pui cate o ''umbreluta'' din aia ca la sucuri in ei o sa arate bine, am pregatit si eu mai de mult si au fost apreciati. Dupa poti cumpara niste crochete de pui cu cartofi pai la punga si o sa iese bine.La desert poti cumpara un tort sau poti face un tiramissu, mi se pare destul de simplu, nu i neaparat sa folosesti o ditamai reteta de pe net, sau poti cumpara unul sau doua de la un market.Iti dau o reteta de iramisu :Ingrediente pentru o tava de 31/26 cm:
500 gr piscoturi
500 gr mascarpone
4 oua
8 linguri zahar
2 pliculete zahar vanilat
cacao
daca vrei poti pune 250g cafea sau 140g daca vrei sa faci mai putina poti taia din portie :250g mascarpone si mai putine piscoturi sau chiar 500g.
Separam ouale. Galbenusurile le amestecam cu zaharul si zaharul valinat, le batem cu mixerul pana se deschid la culoare si se topeste zaharul. Adaugam mascarponele peste amestecul de oua si zahar si le omogenizam.
Separat batem albusurile spuma cu un praf de sare si le incorporam si pe ele in amestecul de galbenusuri si mascarpone. Amestecam bine.
Pregatim o cafea tare, o strecuram de zat, iar cand e aprorpe rece adaugam cele 3 linguri de amaretto.
Asamblam prajitura intr-o tava, caserola, ori vas de yena. Inmuiem piscoturile in cafea si le asezam in tava. Eu le inmoi pe o singura parte, este suficient, ele oricum se vor inmuia la frigider. Daca le inmuiam pe ambele parti se vor flescai. Peste primul strat intindem jumatate din crema si pudram cu cacao. Mie imi place sa pun cacao si intre straturi, dupa care urmatorul strat de piscoturi, iar deasupra crema ramasa.
Se lasa la frigider 6-7 ore. Eu pudrez cu cacao fiecare bucatica in parte cand o tai. Daca sta cu cacao deasupra in frigider aceasta se va umezi si nu va avea un aspect placut.
Read more at http://www.petitchef.ro/......id-1192976