| SCAT01011 a întrebat:

Salutare tuturor! Sunt in clasa a x-a si am 18 ani, din cauza unor mici probleme. (am fost plecat in clasa a-ix-a din tara si nu am inghetat anul,iar cealalta,am fost dat mai tarziu la scoala,de aici intarziere in ani scolari si diferenta). As dori sa ma mut la un alt liceu,dar intervine o problema, faptul ca am destul de multe absente si media la purtare va fi mica,datorita acestora. Tot acest lucru fiind cauzat de catre o profesoara,care imi este si diriginte. Tatal meu a fost in spital si nu am putut merge ceva timp la scoala,iar cand i-am spus, mi-a fost raspuns un sec : NU MA INTERESEAZA!, doamna doctor nu doreste (nu poate) sa imi dea scutire, iar aceasta diriginta nu vrea sa primeasca scutire, daca au trecut 7 zile. Plus faptul ca nu imi permit sa merg in fiecare zi la scoala,deoarece colegii mei sunt... *cum sa zic,ca sa nu para chiar urat?* niste persoane cu caractere mizere ce pot duce la influentarea,in sens negativ a celorlalti si doar simpla lor prezenta si actiunile lor ma fac sa imi ies din fire,asa ca uneori am ales sa nu merg...
Sunt bun la desen si as dori sa ma duc la un liceu din Bucuresti pe filiera,arte.
Dar intrebarile sunt urmatoarele :
*Ma mai pot inscrie in clasa a X-a?
*Ce documente ar trebui sa imi procur?
*Ce mi-ati sugera?

* NU MA JUDECATI PENTRU NIMIC, NU SUNT ATAT DE TEMBEL INCAT SA NU AM GANDESC LA VIITORUL MEU! DOAR CA SUNT POSIBILITATI SI POSIBILITATI CE SE POT INTAMPLA, CHIAR DE VREM SAU NU! STIU, AM SI EU PARTEA MEA DE VINA!*

Răspuns Câştigător
| alessia5158 a răspuns:

1.Unele licee au un Regulament de ordine interioara care conditioneaza un transfer de nota 10 la purtare + o recomandare din partea liceului de unde vine elevul ( cum este Colegiul tehnic de arhitectura "I.N.Socolescu" -Bucuresti). Avand 18 ani, te poti transfera in vacanta intersemestriala la o scoala care are organizate cursuri serale pentru clasa a 10-a. Din cate stiu, liceele din filiera vocationala(cum sunt cele de arte ) si liceele din filiera teoretica nu au organizate cursuri serale. In schimb, liceele din filiera tehnologica au organizate cursuri la aceasta forma de invatamant.La seral, vei incheia studiile liceale dupa finalizarea clasei a 13-a!
2. Pentru un transfer, unicul "document" de care ai nevoie este insasi cererea ta de transfer adresata si aprobata de catre Consiliului de administratie al scolii la care doresti sa te tranferi. Documentele scolare se transmit intre cele doua scoli--- nu este treaba ta!
3.Te-as sfatui sa te maturizezi --- ai totusi o varsta!

1 răspuns:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Te poti inscrie in cl. a X-a numai daca ai promovat cl. a IX-a si numai la forma de seral sau la forma cu frecventa redusa, din cauza ca ai depasit 18 ani.