| nashu40 a întrebat:

Salutari, prieteni!
Am o intrebare pentru cei ce se ocupa cu filmari sau editare video. Cu ce soft se fac DVD-urile acelea de nunta sau botez, de exemplu? Se pot face si cu Nero?
Am un filmulet de vreo 5 GB si l-am copiat pe un DVD DL, asa cum a fost. L-am copiat cu functia de baza "make data disk". Daca folosesc functia "burn DVD- video files" ce se intampla, adica in ce fel se copiaza pe DVD? Se face cu meniuri, la fel ca un DVD original?
Si, de exemplu, filmarea mea de 5Gb, daca as folosi functia de "burn DVD-video files" ar incape pe un DVD Dl de 8, 5 Gb? Sau din contra, converteste filmarea si o face mai mica la capacitate?
Multumesc anticipat si toate cele bune!

Răspuns Câştigător
| NLS a răspuns:

Wondershare DVD Creator poate crea DVD-uri cu meniu, si e gratuit.

https://dvdcreator.wondershare.com/video-to-dvd/dvd-menu-creator.html

Daca faci un dvd video, nu va avea neapărat și meniu, va rula doar pe aproape orice dvd-player.
Depinde mult de program, Wondershare DVD Creator poate crea și meniuri.

Ce formar de fișier ai? Cu ce a fost filmat, ( cu ce parametrii)?
Daca e format deja comprimat, atunci când îl folosești la crearea unui dvd video, va creste.
Daca e necomprimat, obținut direct din camera video, dimensiunea nu se va modifica decât nesemnificativ.

Fotografii profesioniști folosesc de obicei un editor video pentru crearea dvd urilor cu auto_play și cu meniuri, sau cei care nu au răbdare sa învețe, folosesc Proshow Producer sau PicturesToExe. (nu trebuie sa faci slide-uri, doar încarci videoclipul și îl salvezi ca proiect, apoi faci meniul și atașezi proiectul (clipul video) unui buton sau unei imagini din meniul respectiv)

2 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Formatul DVD are durata mai putin de 1 ora, codarea este tip mp2, iar structura este in 2 foldere standard: de video si audio. In folderul video sunt plasate secventele video (pana la durata de 20 minute) si de meniu. Folderul audio deseori este gol, mai ales daca in fisierul video este codat si sunetul. Se foloseste doar in cazul cand sunt mai multe versiuni de sunet (mai multe limbi de redare) si fisierul video fara sunet inglobat.

La discurile Blue Ray rezolutia sau durata poate fi mai mare (dubla), dar necesita playere dedicate.

In ultimii ani, s-a introdus formatul de filmare mp4 pentru video (asemanator mp3 la audio), cu calitate identica, dar marimea fisierelor mult mai mica decat la mp2.
Acest format este recunoscut si de majoritatea televizoarelor noi, iar playerele DVD si Blue Ray au disparut aproape complet din comert.

Intrucat formatul mp4 se poate reda pe aproape orice dispozitiv mai nou (TV, telefon, tableta, calculator), te sfatuiesc SA CONVERTESTI acel filmulet despre botez in format mp4.
Astfel se va putea copia mult mai usor, se poate copia si pe un Data DVD pentru pastrare, iar marimea fisierului abia va depasi 1-2Gb.

| CiobotaruValentin a răspuns:

Salut.Se pot inscripționa și cu Nero, dar recomand un program foarte bun și accesibil pentru inscripționat CD, DVD, USB este PowerIso.Nero este un program mai greuț.
O zi bună și sper să te fi ajutat răspunsul meu!