Sardina are oase intr-un procent destul de mare.
Pestii cu un procent foarte mic de oase sunt :
Babușca are carnea albă și gustoasă, dar are destule oase intramusculare → procent de 60%
Bibanul are carnea albă, moale și are oase extrem de puține. → procent de 20%
Calcanul este cunoscut pentru forma sa turtită. Acesta are carnea albă și fină și nu are oase multe → procent de 35%
Chefalul este un pește care se găsește și în Marea Neagră. Acesta are o carne alb-rozaliă, usor dulceagă și are foarte puține oase → procent de 25%
Crapul are carnea albă și gustoasă, dar are destule oase intramusculare → procent de 60%
Dorada este considerată a fi unul dintre cei mai gustoși pești de mare. Aceasta are puține oase, ușor se scos → procent de 15%
Macroul este un pește cu puține oase și cu o carne potrivit de grasă. Acesta se curăță ușor → procent de 25%
Păstrăvul are carnea fină, albă și gustoasă. Acesta nu are oase intramusculare → procent de 20%
Plătica are carnea albă și gustoasă, dar are destule oase intramusculare → procent de 60%
Roșioara are carnea albă, bună la gust, însă are destule oase intramusculare → procent de 60%
Cand spui ca are sau nu oase te referi la oase mici care sunt enervante cand mananci. Ca de altfel toti pestii au oase.
Cum ai vrea sa se miste fara oase? E peste, nu meduza și e normal sa aibă oase.
Totuși nu ar trebui sa îți faci probleme, poți să îl mănânci cu tot cu oase ( sunt extrem de moi ).
stefanst2312 întreabă: