| AdelinaC a întrebat:

Se poate trimite ceva prin posta intr-o alta localitate, fara a primi nici o hartie/chitanta/confirmare acasa? Care este procedura?

6 răspunsuri:
mira
| mira a răspuns:

Cand predai coletul la posta precizeaza functionarei ca doresti si o confirmare de primire. Dupa ce destinatarul primeste coletul, confirmarea de primire semnata de el iti vine acasa.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Daca nu vrei sa ii vina acasa nimic celui caruia ii trimiti... trimit pachetul ca POST RESTANT la oficiul postal de care apartine si nu tyrimiti pe adresa lui

floresdemayo
Userul Lunii
| floresdemayo a răspuns:

Depinde ce vrei să trimiți...
Dacă trimiți un colet contra cost, e necesar să te anunțe, printr-un aviz poștal, că ai de ridicat niște bani.
Dar, dacă expediezi SIMPLU, fără să te complici, nu vei primi nicio înștiințare acasă.
Tu NU trebuie să soliciți la poștă servicii "speciale" de expediere (ex. trimitere recomandată, cu "confirmare de primire" înapoi, care constă în semnătura destinatarului la ridicarea coletului/scrisorii, care face dovada primirii!).
Dacă adresa destinatarului nu corespunde, vei primi ori înștiintarea de ridicare a coletului, ori scrisoarea retur. Cu condiția ca adresa ta să fie scrisă corect. Altfel, pierdute vor fi...

| kornelus a răspuns:

Salutare Luminita!
Daca vrei tu ca sa trimiti la cineva colet,bani,etc, trebuie ca sa-i cunosti nume, prenume, adresa.
Daca este colet cel care trebuie sa primeasca coletul va primi prin posta aviz de primire, iar cel/cea trebuie sa mearga la posta cu avizul de primire si ridica coletul.
Altfel nu se poate.
Eu asa stiu.
Dar ai putea ca sa mergi la posta sa-i intrebi.
Sper ca ti-am fost de folos!
O seara buna!
Numai bine!

| AdelinaC explică (pentru kornelus):

Da, persoana respectiva sa primeasca. Ideea este ca nu vreau sa primesc eu, cea care trimit. Adica daca se poate ca odata trimis, sa ramana asa, fara sa imi vina ceva inapoi prin posta(de cate ori am facut ceva, am primit inapoi o chitanta cu confirmarea de primire)

| kornelus a răspuns (pentru AdelinaC):

Nu cred ca se poate ca sa nu iti vina chitanta inapoi.
Eventual urmatoarea data roaga la posta ca sa nu iti mai trimita chitanta(daca se poate).
Dar si cei de la posta au raspundere ca sa iti trimita chitanta.
Sper ca te-am lamurit.happy