| oceanoflove a întrebat:

Si-a ridicat cineva coletul de pe aliexpress ieri sau azi? A inceput sa se aplica tva si alte taxe aferente pentru produsele sub 10 dolari?

Răspuns Câştigător
| CIaudiu a răspuns:

Da, eu.
Uniunea Europeana urma sa impuna regula asta din 1 Ianuare 2021 dar cum pandemia asta ne-a dat planurile peste cap, noua regula de aplicare a tva-ului si pentru coletele sub 10€ va fi pus in vigoare din 1 Iulie 2021. Coletele sub 10€ care intra in tara pana la aceasta data sunt scutite de tva.
Verifica-ti starea coletului din Aliexpress pentru data cand a intrat in tara. Daca ti-a intrat incepand cu ieri, platesti tva. Poti verifica starea coletului si pe site-ul postei romane aici: https://www.posta-romana.ro/track-trace.html

| oceanoflove explică (pentru CIaudiu):

Stiu ca trebuie de la 1 iulie, dar speram sa se amane putin cum in Romania lucrurile se misca cu intarziere.

| CIaudiu a răspuns (pentru oceanoflove):

Nu e asa. Fiind stat membru UE, trebuie sa se supuna noilor reglementari in acelasi timp cu celelalte.

11 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Produsul este 10 dolari da, transportul "gratis" inseamna transport pana la cel mai apropiat port sau aeroport. Tu platesti costurile de transport, costurile vamale, taxele de retinere daca e cazul, tva, alte prostii europene pentru electronice

| 09Daniel20Botezan70Psihologie70Psihiatrie90 a răspuns:

Salut, nu! happy Încearcă prin FanCurier să trimiți colete! Eu lucrez acolo și recomand!winking Sănătate! Funda? big grin

| CIaudiu a răspuns (pentru 09Daniel20Botezan70Psihologie70Psihiatrie90):

Ce funda sa-ti dea omule?
Tu dai raspunsuri ca sa ajuti persoanele sau ca sa primesti funde? In plus, ai dat un raspuns total gresit. N-are nicio legatura cu ce a intrebat el.
Iti mai si pui numele Psihologie dar tu ceresti funde pe raspunsuri total pe langa subiect.

| suntserios a răspuns (pentru 09Daniel20Botezan70Psihologie70Psihiatrie90):

Funda pentru ce? Ca nici macar nu ai inteles intrebarea. Lool

| 09Daniel20Botezan70Psihologie70Psihiatrie90 a răspuns (pentru CIaudiu):

Ajuți și tu 1 om din 10.000. big grin laughing Ce mândru ești "păcătosule"... De fapt te cam contrazici singur, un păcătos nu prea ajută, se ajută pe el mai mult. Pocăiește-te până nu ajungi în iad! sad

| suntserios a răspuns (pentru 09Daniel20Botezan70Psihologie70Psihiatrie90):

Inca nu ai inteles despre ce e vb de dai eronat ca tantalaul peste tot nu?

| existential a răspuns:

Si eu trebuie sa comand niste chestii... O intrebare daca stie cineva - chestia asta cu TVA-ul este valabila pentru orice transport din strainatate in Ro? Sau e doar pentru cele din Asia?

| suntserios a răspuns (pentru existential):

Pentru orice vine din afara UE

| existential a răspuns (pentru suntserios):

Mersi!