Buna.Ingrediente mazare cu carne de porc:
300 g carne porc
500 g mazare verde
100 ml suc de rosii sau 2 linguri de bulion
1 ceapa mica
1 lingura faina
ulei, sare, frunze de patrunjel
optional: afumatura
Modul de preparare a retetei:
Ceapa se toaca si se caleste in cateva linguri de ulei.
Se adauga carnea de porc (optional si afumatura), taiata bucatele potrivite si 1/3 lingurita de sare. Se acopera si se lasa carnea sa fiarba innabusit, la nevoie mai adaugam apa fierbinte. Cand carnea este aproape fiarta se adauga mazarea si apa cat sa cuprinda mancarea.
Dupa aproximativ 20 minute se incearca mazarea si carnea daca sunt fierte. Daca au fiert putem adauga sucul de rosii sau bulionul: se dizolva faina in sucul de rosii sau in bulion amestecat cu cateva linguri de sos si se adauga la mancare. Se potriveste de sare, se mai lasa pe foc cateva minute apoi se da la o parte, se presara cu frunze de patrunjel tocate si se poate servi.Sau Ingrediente mancare de mazare cu carne de pui:
300 g pui (piept sau pulpe)
500 g mazare verde
100 ml suc de rosii sau 2 linguri de bulion
1 ceapa mica
1 lingura faina
ulei, sare, frunze de patrunjel
Modul de preparare a retetei:
Ceapa se toaca si se caleste in putin ulei. Se adauga carnea de pui - pieptul se taie in bucati potrivite, pulpele se pot pune intregi; se adauga si 1/3 lingurita de sare. Se lasa sa se inabuse aprox. 10 minute, apoi se adauga mazarea, apa cat sa acopere mancarea si se lasa sa fiarba. Se poate folosi mazare proaspata, mazare congelata sau mazare din conserva; daca folosim mazare de la conserva trebuie sa inabusim ceva mai mult timp carnea inainte de a adauga mazarea, pentru ca aceasta este deja fiarta.
Dupa 20-30 minute, daca carnea si mazarea sunt fierte, se dizolva faina in sucul de rosii si se adauga la mancare. Se potriveste de sare, se mai lasa pe foc cateva minute apoi se da la o parte, se presara cu frunze de patrunjel tocate si se poate servi.Mai multe variante pe site-ul http://www.retete-mancare.ro/
1. Mancare de mazare cu mult marar si carne de pui 2. Se poate pune in salate, alaturi de porumb ori fasole 3. Mazare sote, adica inabusita in unt 4.Se poate adauga la orice pilaf alaturi de alte legume 5. Supa de mazare pasata... cam atat stiu eu, oricum du-te si verifica si pe gustos.ro
Raul2802 întreabă:
Rusupaul1991 întreabă:
Bianca292006 întreabă:
NitaLoredanaFlorentina întreabă: