| andreeadragutza22 a întrebat:

Spuneti si mie niste poezii care atunci cand spui repede au alt inteles. exemplu; EU PUP POALA POPEI, POPA PUPA POALA MEA

Răspuns Câştigător
| mihamihaela1234 a răspuns:

"Capra crapa piatra-n patru, piatra crapa piatra-n patru

"Sase sasi in sase saci"

"Pili-as cu *** lunga, ***-n punga, punga-n ***"

"Un vultur sta pe-un pisc c-un pix in plisc"

Pilimon cu *** lunga si-a pilit *** pe punga, punga-n ***, ***-n punga Pilimon cu *** lunga,

Triedru tridreptunghic

O coropisnita si`un coropisnitoi se coropisniteau la noi pe gunoi. Nu coropisnita coropisnitea pe coropisnitoi, ci coropisnitoiul coropisnitea pe coropisnita.

Papucarul papucareste papucii papucaresei, papucareasa nu poate papucarii papucii papucarului.

Luni la lumina lumanarii luminata de luna prin luminator ia luminat o luminita in lumina ochilor

Cantecul cantat de cantareata incantatoare incanta cantaretzul incantat de cantarea cantaretei

Un cocostarc s-a dus la descocostarcarie, unde se descocostarcareau si alti cocostarci nedescocostarcariti, ca sa se descocostarcareasca de cocostarcaria lui

Cosasul Sasa cand coseste, cat sase sasi sasul coseste. Si-s sus si-n jos de casa sa, coseste sasul si-n sosea, coseste si alte sase case coseste si tot coseste sasul, pana da gata tot satul

3 răspunsuri:
| Codruta a răspuns:

Domnule dudar, dă-mi două dude dulci din dudul dumitale de dincolo de Dunăre!

*Florica Firea, fata fostului fochist Fănică Florea face fasole fiartă fără foc, fără fum, fiindcă focul face fum.

*Eu pup poala popii, popa pupă poala mea.

*Bucură-te cum s-a bucurat Bucuroaia lui Bucur când Bucurel s-a întors bucuros de la Bucureşti.

*Stanca stă-n castan ca Stan.

*Dacă şi cu Parcă se plimbau într-o barcă. Dacă Dacă nu era, Parcă parcă se-neca.

*Dacă şi cu Oare s-au dus să se-nsoare. Dacă Dacă nu era, oare Oare se-nsura?

*Ştiu că ştii că ştiuca-i ştiucă şi mai ştiu că ştiuca-i peşte.

*’Cerce cei ce cer cercei.

*Un cocostârc s-a dus la cocostârcărie să se cocostârcărească.

*Păpucarul păpucăreşte papucii păpucăresei, fiindcă păpucăreasa nu poate păpucări papucii păpucarului.

*Un caricaturist caricaturizează caricatura altui caricaturist, fiindcă acel caricaturist nu poate să-şi caricaturizeze singur caricatura.

*Un vultur sta pe pisc cu-n pix în plisc.

Am mai dat peste un fragment excelent din "Englezeşte fără profesor" a lui Eugen Ionescu. Sper să zâmbiţi… ca de-nceput de săptămână:

"D-na Smith: Nu muşca de undeva!
Dl. Martin: Nu mişca de undeva!
Dl. Smith: Nu muşca de unde mişti, nu mişca de unde muşti!
D-na Martin: Musca mişcă!
D-na Smith: Mişcă musca!
Dl. Martin: Muşti mişcaţi!
Dl. Smith: Muştele muşcă muşcata!
D-na Martin: Musca muşcă muşcata ta!
D-na Smith: Muşca-ţi-ar musca muşchiul!
Dl. Martin: Domnule Smith, eşti muşchiul muşcat!
Dl. Smith: Domnule Martin, mustul musteşte!
D-na Martin: Doamnă Smith, muştele mustesc în muşchiul muşcat.
D-na Smith: Doamnă Martin, muşcă musca muşcată, muşchiul musteşte."

Şi, de ce nu? sau, mai ales, cum să nu?, o rugă:

Dragă Doamne, Dumnezeul dumnezeilor, Domnul domnilor, Domnitorul domnitorilor, dă dragoste şi duh de dărnicie, de descoperire, de dumnezeire dornicilor doritori de daruri divine!

| Wihaela a răspuns:

Prepelita poestrita prepeliteaza prepelitoiul prepelitatlaughinglaughing

| mihamihaela1234 a răspuns:

Ms pentru funditza :*