Revin...am cautat pe GOOGLE...cine a fost prima femeie care a purtat un ceas de mana...si surpriza....in 1571 ...regina Elisabeta I a Marii Britanii...
Fizicianul Blaise Pascal, din cate imi mai amintesc eu, daca ma insel sa-mi spune-ti.
Pana pe la inceputul sec. al XX-lea, ceasul de mana era destinat exclusiv femeilor, fiind considerat un capriciu.Nici un barbat adevarat n-ar fi purtat asa ceva-ei purtau ceasuride buzunar.
Pe atunci, ceasul de mana era considerat un moft pasager al modei, de aceea foarte putine companii produceau ceasuri in cantitati semnificative,
Daca in 1868, PATEK PHILIPPE fabrica primul ceas de mana, in 1888, CARTIER a creat primele asemenea accesorii pentru doamne, cu bratari de aur, batute cu diamante.
In 1927, ROLEX producea primul ceas de mana rezistent la apa.
Aceste marci raman pana astazi printre preferatele doamnelor.
Ceasul este acum un puternic simbol al statului, atat pentru barbati, cat si pentru femei. Acceptarea ceasurilor de mana de catre domni s-a facut in Primul Razboi Mondial, cand ceasurile de buzunar nu mai erau practice in situatiile limita de pe front. Primul barbat care a purtat ceas de mana a fost fizicianul francez Blaise Pascal.
Dra prima persoana care a purtat un ceas de mana a fost sigur o femeie!
Din pacate dvs dna gbrltdr vorbiti de ceasul marca Rolex, dar primul ceas de mana a aparut in Primul Razboi Mondial s a fost purtat de Blaise Pascal.