| CristiBoss78 a întrebat:

Stimă și respect!

Aveam zilele trecute o discuție cu un prieten legat de necesitatea facultății pentru a lucra ca și programator. Eu susțin că NU ar fi nevoie de o facultate și că se găsesc posturi din plin, e nevoie doar de oameni care să știe ce fac. Eu am undeva la 5-6 ani de când am început să învăț bazele și azi lucrez full stack web și mid Android dev, am fost în mare parte autodidact și ca să prind experiență am facut tot felul de proiecte de unul singur la început, după chestii plătite mai prost, și acum ceva mai bine. Sunt și student pe lângă, terminat anul 3 automatică.

El pe cealaltă parte s-a tot chinuit să învețe Java dar se plânge mult că nu găsește pe nimeni să îl angajeze că nu are facultate pe IT.

Voi ce ziceți de necesitatea facultății? Sau ce-i recomandați ca să își ia și el startul în domeniu?

Mersi tare mult! Sper să fie o discuție constructivă și să ne alegem cu ceva fainwinking

3 răspunsuri:
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Cei din IT te întreabă ce știi să faci, nu ce studii ai.
Sunt situri freelance pe Internet.

| doctorandus a răspuns:

Daca esti freelancer, esti platit pentru ce poti. Dar slujbe (angajare) sunt mai mult pe diplome. Iti inchipui ca va concura cu ing. Cutarica si dr. ing. Cutare. Tu pe cine ai angaja? Chiar daca stie sa programeze, daca n-a facut facultate are multe lacune (matematica superioara, algoritmi, etc.).

| Emirr2411 a răspuns:

Salut,

problema daca nu ai facultate este ca nu treci de preselectia pentru interviu, deci nu ajungi efectiv sa arati ce poti.
Ca trebuie sau nu facultate, este discutabil. Sunt convins ca exista oameni fara facultate care se pricep la fel, sau chiar mai bine, decat unii cu facultate.
Totusi, diploma de licenta este o trambulina serioasa nu ca hartie in sine ci ca o recomandare ca ai fost in stare sa sustii niste examene, cu tot ce este premergator lor: implicare, seriozitate, rezistenta la stress, etc.