Buna! Ceaiul de crusin are fecte 100%. Iti spun ca am baut...si numai pe wc am stat )
Prunele iti dau efect laxativ, dar poti sa mananci cartofi cu lactate(smantana sau iaurt). vei fi o bmba!
Prunele, florile de piersic, nalba, florile de soc si drobita are efect laxativ... si mai sunt si altele, dar nu-mi aduc bine aminte oricum sper sa te ajute:*
Fructele proaspete – prune, caise, cireşe dulci, căpşune, coacăze-roşii, mure, pere, mere, piersici, vişine, struguri, pepene-galben etc. – se mănâncă cu pieliţă cu tot, în cantitate de 600-800 g/zi (în cazul pepenilor-galbeni sau ai strugurilor, chiar 1, 5-2 kg/zi), divizată în 3 porţii, întotdeauna înainte de masă.
Fructele deshidratate – prune, smochine, stafide, caise (în general, fructe foarte dulci), se lasă câteva fructe la macerat în apă, timp de 6-8 ore, apoi se bea zeama rezultată.
Fructele uleioase, prăjite – alune, nuci – se consumă „pe pat" de compot de prune sau de mere.
Dulceaţa, marmelada, magiunul se prepară din fructe mature, conform reţetelor obişnuite. Se ia câte o linguriţă/lingură de mai multe ori pe zi, cu un pahar cu apă (de preferat puţin călduţă). Produsele obţinute din smochine au un efect superior.
Decoctul de portocale – se foloseşte coaja de la 2 portocale, care se fierbe în apă, timp de 30 minute. Apa rezultată se aruncă, apoi se fierbe iar într-un litru de apă, în care s-au adăugat 20 g zahăr. Se scoate, se lasă 6-8 ore, apoi se mănâncă.
Şi unele legume pot fi utilizate pentru stimularea eliminărilor materiilor fecale blocate la nivelul intestinului gros, ceea ce dovedeşte valabilitatea principiului hipocratic, conform căruia hrana omului poate să-i slujească acestuia şi drept medicament, cu condiţia să îi cunoască tainele şi să o folosească atunci când trebuie şi, mai ales, cât trebuie:
Tomatele – consumate ca atare sau transformate în suc, fără niciun adaos, de preferat dimineaţa, pe stomacul gol.
Morcovii – se face o supă prin fierberea, de două ori, a unui kilogram de morcovi într-un litru de apă, urmată de pasarea legumelor. Se bea câte un păhărel de 3 ori pe zi, mai ales de către adulţi.
Sfecla-roşie – aliment indispensabil în curele de dezintoxicare: favorizează secreţia bilei, retrage din masa umorilor toxinele şi favorizează eliminarea lor, acţionează asupra epiteliului renal, mărind secreţia şi excreţia urinei, uşurează tranzitul intestinal şi favorizează defecaţia, cu apariţia scaunelor moi etc. Se consumă ca atare, în salate sau alte preparate culinare, în stare crudă sau sub formă de suc, consumat dimineaţa, pe stomacul gol, în cantitate de 100-150 ml. Contraindicată în diabet.
Spanacul – pentru combaterea constipaţiei se folosesc seminţele fie sub formă de infuzie (2 linguriţe/cană, 10-15 minute), fie de decoct (1 linguriţă/cană, fierbere 5 minute, infuzare 5-10 minute), din care se bea o cană pe zi, de preferat seara, înainte de culcare.
wowmentol2 întreabă: