anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Stiti vreo solutie pentru curatat bani vechi, dar care sa nu ii oxideze?

Răspuns Câştigător
| BUBULINA a răspuns:

Cele din argint cu scrum de tigara si pasta de dinti
ies ca noi

12 răspunsuri:
miruna-apostol
| miruna-apostol a răspuns:

De ce vrei sa cureti monedele? Am un prieten numismat care spune ca, odata curatate, monedele isi pierd din valoare. El are o colectie impresionanta si le curata doar pe cele din argint (cu pasta de dinti si cu periuta).

| BUBULINA a răspuns:

Din ce sunt?

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Citeste acest topic cu parerile celor care sunt pasionati de monede vechi: http://forum.transylvanian-numismatics.com/viewtopic.php?t=161

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Cu Coca-Cola se pot curata lucrurile vechi prinse de rugina sau innegrite. Astfel se pot curata monedele vechi, bratarile de aur sau de argint, sau alte obiecte din fier, bronz sau metale asemanatoare. Tine pentru o ora obiectul in Cola si apoi stergel cu o carpa, si va straluci ca la inceput.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Clau eu la tara ii frecam cu nisip din cel fiiin-fiiin, cu degetul si putin umezit.se curatau bine. si tineau multi ani.nu-i tineam eu atata ca le aveam cu numismatica precum baba cu mitraliera.acum regret fiindca gaseam banuti foarte, foarte vechi si medalii si insigne din razboaie dar...

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

@bubulina sunt din cupru cu nichel majoritatea.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Fier, si cateva (3 ) din argint.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Multumesc.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Eu am gasit solutii de curatat aci http://www.magazinul-colectionarilor.ro/....../index.php

| casalux10 a răspuns:

Metode bune gasiti pe www.banidecolectie.blogspot.com

| casalux10 a răspuns:

Desigur,nu zgarie,nu deterioreaza moneda, sincer il recomand, gasiti exemple pe www.banidecolectie.blogspot.com

| Bredet_Andrei-Attila_1982 a răspuns:

In cearca prosop de hartie sare si otet si un bol de sticla, ia bolu pui otetu pui sarea si amesteci si lasi 10 secunde si stergi bine cu prosopu de hartie