| zuzukaeu a întrebat:

SUB CE FORMA SE GASESTE IN FARMACII VIT A? TABLETE SAU SI FIOLE?

Răspuns Câştigător
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Din cate stiu eu vitamina A se gaseste sub forma de drajeuri, capsule, gelule, solutie buvabila, solutie apoasa injectabila.

6 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Gasesti. In plus este solutia buvabila (in sticlute, ca cele de picaturi pentru nas, doar ca mai mari) care se gaseste foarte usor.

| kh1ss a răspuns:

Si....si
vezi sa nu uiti la iei impreuna cu vit D..pt ca altfel le iei degeaba. Vit A se gaseste sub forma de gelule...sunt foarte bune si eficiente.Gasesti si varianta Vit A + D2.

| zuzukaeu explică:

MA INTERESEAZA SA FIE FIOLE DAR NU STIU DACA SE GASESC SI FIOLE, IMI TREBUIE PT A PREPARA O MASCA PT PAR.

| Delia 75 a răspuns:

Capsule gelatinoase, solutie uleioasa injectabila( fiole de 1 ml)

IMPLICATII ALE VITAMINEI A IN MENTINEREA SI RECASTIGAREA SANATATII

- Creste rezistenta in infectiile cailor respiratorii.
- Echilibreaza sistemul imunitar, participa la sinteza imunoglobulinelor (anticorpii ), scurteaza durata de boala.
- Mentine sanatatea straturilor superficiale ale tesuturilor si organelor interne (astfel mentine sanatatea si integritatea membranelor si mucoaselor orgnismului).
- Consolideaza oasele si dintii, avand rol decisiv in procesul de crestere.
- Imbunatateste vederea (avand rol esential in mentinerea vederii la intuneric).
- Mentine supletea pielii, inlaturand petele ce apar datorita varstei.
- Stimuleaza secretia sucurilor digestive necesare degradarii normale a principiilor nutritive.
- Ajuta la procesul de formare a sangelui.
- Intareste sanatatea parului si a gingiilor.
- Stimuleaza dezvoltarea intrauterina a fatului.
- Are efect antitumoral.

SEMNE ALE DEFICIENTEI DE VITAMINA A IN ORGANISM

- Lipsa de adaptare a ochiului la vederea in lumina crepusculara.
- Pierderea luciului corneii care poate ajunge rugoasa si uscata si ingustarea campului vizual pentru albastru si galben.
- Procese de ulcerare a globului ocular.
- Ingrosarea pielii si scaderea secretiei sudorale.
- Aparitia de cosuri pe fata.
- Incaruntirea precoce a parului.
- Diminuarea gustului, diaree, reducerea poftei de mancare, pierderea luciului mucoasei bucale.

Desigur nu este necesar ca toate aceste simptome sa apara ci numai o parte dintre ele.
In deficiena cronica de vitamina A pot apare si afectiuni ale aparatului urogenital cum ar fi: usturimi la urinat, mictiuni mai frecvente, reducerea instinctului sexsual, tulburari in procesul de reproducere.

Depasirea timp de peste 6 luni de zile a dozelor zilnice poate duce la hipervitaminoza.

| otypa a răspuns:

Si tablete si fiole.intrea-ba la farmacie.

| alexthebest2000 a răspuns:

Tablete.