Din cate stiu eu vitamina A se gaseste sub forma de drajeuri, capsule, gelule, solutie buvabila, solutie apoasa injectabila.
Gasesti. In plus este solutia buvabila (in sticlute, ca cele de picaturi pentru nas, doar ca mai mari) care se gaseste foarte usor.
Si....si
vezi sa nu uiti la iei impreuna cu vit D..pt ca altfel le iei degeaba. Vit A se gaseste sub forma de gelule...sunt foarte bune si eficiente.Gasesti si varianta Vit A + D2.
MA INTERESEAZA SA FIE FIOLE DAR NU STIU DACA SE GASESC SI FIOLE, IMI TREBUIE PT A PREPARA O MASCA PT PAR.
Capsule gelatinoase, solutie uleioasa injectabila( fiole de 1 ml)
IMPLICATII ALE VITAMINEI A IN MENTINEREA SI RECASTIGAREA SANATATII
- Creste rezistenta in infectiile cailor respiratorii.
- Echilibreaza sistemul imunitar, participa la sinteza imunoglobulinelor (anticorpii ), scurteaza durata de boala.
- Mentine sanatatea straturilor superficiale ale tesuturilor si organelor interne (astfel mentine sanatatea si integritatea membranelor si mucoaselor orgnismului).
- Consolideaza oasele si dintii, avand rol decisiv in procesul de crestere.
- Imbunatateste vederea (avand rol esential in mentinerea vederii la intuneric).
- Mentine supletea pielii, inlaturand petele ce apar datorita varstei.
- Stimuleaza secretia sucurilor digestive necesare degradarii normale a principiilor nutritive.
- Ajuta la procesul de formare a sangelui.
- Intareste sanatatea parului si a gingiilor.
- Stimuleaza dezvoltarea intrauterina a fatului.
- Are efect antitumoral.
SEMNE ALE DEFICIENTEI DE VITAMINA A IN ORGANISM
- Lipsa de adaptare a ochiului la vederea in lumina crepusculara.
- Pierderea luciului corneii care poate ajunge rugoasa si uscata si ingustarea campului vizual pentru albastru si galben.
- Procese de ulcerare a globului ocular.
- Ingrosarea pielii si scaderea secretiei sudorale.
- Aparitia de cosuri pe fata.
- Incaruntirea precoce a parului.
- Diminuarea gustului, diaree, reducerea poftei de mancare, pierderea luciului mucoasei bucale.
Desigur nu este necesar ca toate aceste simptome sa apara ci numai o parte dintre ele.
In deficiena cronica de vitamina A pot apare si afectiuni ale aparatului urogenital cum ar fi: usturimi la urinat, mictiuni mai frecvente, reducerea instinctului sexsual, tulburari in procesul de reproducere.
Depasirea timp de peste 6 luni de zile a dozelor zilnice poate duce la hipervitaminoza.
anonim_4396 întreabă:
User20121610 întreabă:
roby223 întreabă: