| Shainitaini a întrebat:

Sunt a 10- a la profesională și am renunțat la școală pentru a mă angaja deoarece nu aveam posibilitatea deoarece stau departe de școală, trebuie sa dau ceva foaie cum că nu vreau sa mai continui și a 11?

Răspuns Câştigător
| NisipLaMare a răspuns:

Prerea mea, termina profesionala ca sa nu regreti.

13 răspunsuri:
| sierra1 a răspuns:

Nu trebuie să dai nimic.
Eventual nu dai pe la școală (deși soluția nu e cea mai ințeleaptă)

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

A 11-a este tot școala ta profesională neterminată?

| 1234568807 a răspuns (pentru sadrian46):

Da, profesionala dureaza din clasa a 9 pana in a 11, cu 1 an mai putin decat liceul

| Anonimul151 a răspuns (pentru sadrian46):

Liceul de zi durează 4 ani.

Școala ( liceul ) - profesional, care are datoria de a pregăti elevii pentru anumite meserii durează doar 3 ani, adică din
a IX a până în a XI a. Dacă apoi dorește să continue liceul, se reface din nou clasa a XI a, și după în anul următor a 12 a. Adică + 2 ani în plus.

În cazul în care nu știai!

| Anonimul151 a răspuns:

Nu trebuie să renunti la școală doar pentru motivul că stai departe. Școală îți poate deconta transportul, iar tu să faci naveta sau să stai la internat.

Primești bursa profesională. Poți primi bursă sociala. Și chiar bursă că nu ai liceu în comuna/satul în care stai.

Dacă stai la internat, nu îți trebuie atâți de mulți bani.

Pentru că mâncarea e posibil să fie asigurată în prețul "cazarii" că să zic așa. Tu plătind din bursa sociala sau cea profesională. Dacă ai aceste doua burse în fiecare lună, înseamnă că ai peste 600-700 lei lunar.

Poate cazarea în internat costă max 250-300 lei preț în care poate e inclusă și mâncarea.

Care nu e mai mult de 20 lei/ zi.

Preturile le-am zis doar estimativ!

Dacă tu rămâi cu 10 clase, nu o să primești acea diploma de absolvire. Deoarece trebuie să ramai să termini și clasa a 11 a.

În acest caz rămâi doar cu 8 clase. Și asta e cam imposibil să te angajezi într un loc de munca "decent".

| Anonimul151 a răspuns:

Având în vedere că ești abia a 10 a, înseamnă că ești minor și ai cam 16 ani.

Cum spuneam in alt răspuns există multe variante de a rezolva problema asta.

Acum la 16 ani, treaba ta nu e lucrul. Ci școala.

Crezi ca dacă te leși acum vei primi ceva diplomă?

Categoric că NU. Vei rămâne cu 8 clase. Și nu o să prea găsești de lucru.

Cel mai bine la vârsta asta lasă lucrul și continuă școala!

| Shainitaini explică (pentru Anonimul151):

Gata,am găsit o alternativa, am găsit un job part-time unde îmi dă și cazare și mâncare gratis, și e după masă deci o sa am timp de amândouă

| Anonimul151 a răspuns (pentru Shainitaini):

Atunci e bine. Succes!

| 1234568807 a răspuns:

Cred ca trebuie sa te duci sa iti retragi dosarul de la scoala, dar crezi ca e bine ce vrei sa faci? Ce optiuni crezi ca vei avea pe viitor daca tu nu termini nici scoala profesionala? Pe viitor o sa realizezi ca faci o greseala acum si o sa vrei sa te reinscrii daca nu ai terminat scoala la timp, ramai sa termini scoala, daca esti clasa a 10 presupun ca esti minor, acum treaba ta e scoala nu munca

| Shainitaini explică (pentru 1234568807):

Pai daca termin a 11 tot 10 clase îmi dă și nici nu prea mă descurc cu banii

| gabriel2004o a răspuns (pentru Shainitaini):

Vorbește la școală sa te ajute cu bursa sociala sau de transport

| 1234568807 a răspuns (pentru Shainitaini):

Daca termini si clasa a 11 o sa primesti diploma de scoala profesionala si diploma de calificare, eu zic sa ramai sa termini scoala profesionala si dupa vezi tu ce faci

| gabriel2004o a răspuns:

Depui cerere de retragere și aia e tot
Dar nu iti recomand sa faci asta ca după o sa vezi ca ești refuzat de job-uri ca nu ai măcar 12 clase și o sa trebuiască sa plătești seral, sa dai bacul și o sa fie nasol