Ma bucur sa aflu ca sunt familii care traiesc bine mersi fara prea multe probleme. Este bine daca se poate sa va cununati si la biserica pentru linistea sufletului si sa nu traiti cu gandul ca poate ceva nu merge ca nu ai facut-o si pe asta. Oricum este un lucru frumos si solemn sa te casatoresti religios, dupa ce faceti acest lucru imi veti da dreptate.
Primirea Sfintei Taine a cununiei in biserica constituie legamantul pe care il faci in fata lui Dumnezeu si, El va da binecuvantarea si protectia viitoarei familii.Bineinteles, ca sunt atatea casatorii soldate cu divort chiar daca partenerii s-au cununat in biserica, dar asa-i crestineste si nu sunt priviti cu ochi buni cei care incalca acest lucru.Pana la urma, casatoria are loc in fata lui Dumnezeu si nu in fata omului(cununia civila). Nu am suficiente explicatii teologice sau socio-culturale.
Eu n-am facut deoarece nu-mi plac. Ma oripileaza toata fandoseala care se face. Nu suport. Totul este nefiresc si aiurea la o nunta. Parerea mea! Drept dovada n-am facut. Cum imi merge? Pot spune ca perfect. Am avut momente grele pe care le-am depasit fara probleme. Asa ca dupa mai bine de 20 de ani traim decent +!, copil ok student... n-am simtit lipsa trecerii pe la biserica. Totusi ...ma si ne gindeam sa facem intr-un cadru restrins si acest lucru, sa trecem pe la biserica. Citeva persoane, slujba la biserica apoi o masa la restaurant. Iti recomand si tie.
Faptul de a trece pe la biserica (si tot tambalaul aferent) sau, chiar peticul de hartie de la Primarie nu au nicio importanta.
Important este ca voi va iubiti, va respectati, va intelegeti, sunteti alaturi in orice situatie. Daca ar fi adevarata chestia cu mersul rau, cum iti explici ca mii de cupluri care au trecut prin fata popii divorteaza cu tunete si cu fulgere dupa cativa ani?