| Evelinmariaa a întrebat:

Sunt la profil de filologie. Ma gândesc ca dupa a 12a sa dau la medicina. Am vreo sansa? Va rog sa imi dati răspunsuri mai detaliate.

Răspuns Apreciat de Editori
| Donsavas a răspuns:

Ai sanse doar daca te pregatesti pe masura! Nu conteaza pe ce profil esti. Acolo nu diploma vorbeste. Lucreaza la nivelul celor de la stiintele naturii si sansele vor exista. Nu e nimic imposibil sau cu adevarat greu. Exerseaza-ti gandirea logica deoarece te va ajuta mult! Nu stiu de ce te-ai orientat tu pe filologie dar asta imi spune ca s-ar putea sa nu ti se potriveasca medicina si sa alegi domeniul acesta din alte motive. Principalul motiv ar trebui sa fie acela de a ajuta oamenii/a cerceta si daca vorbim despre motive personale si mai egoiste, putem tine cont de faptul ca medicina te dezvolta psihic si intelectual foarte mult. Despre banii nu e cazul sa vorbim pentru ca astea sunt consecinta muncii noastre, poti sa faci avocatura si sa fie baroul ''plin'' dar sa ai succes si sa castigi pe masura. Trebuie sa ai satisfactie si nu doar pentru bani. Asa, toti ne dorim bani pentru ca acestia ne deschid calea catre viata de lux dorita sau ne pot ajuta sa supravietuim in societate. Ideea este sa stii ce si cum vrei si cat de bun esti in ceea ce faci asta ca sa poti face eforturi in a investi in tine si ceea ce crezi, ca apoi banii sa-ti fie asigurati. Spor in toate!

4 răspunsuri:
| Maothecat a răspuns:

Ai o sansa daca lucrezi foarte mult acasa pe chimie si biologie. La filologie nu o sa mai faci incepand dintr-a 11-a chimie fizica sau biologie si de-asta trebuie sa mergi la meditatii.

| Eduard619 a răspuns:

Normal ca ai.
Asa am facut si eu...bine am stat un an sa ma pregatesc la biologie si chimie dar a meritat pentru ca am intrat unde am dorit
Da-mi un mesaj daca vrei sa mai discutam ^^

| AC4S4 a răspuns:

Ar trebui sa inveti in clasele 9-10, macar sa ai o baza cat de cat solida in ce priveste chimia si biologia. Iar din clasa a 11a sa te apuci serios de invatat pentru admitere.
E posibil, dar e foarte mult de munca.
Sfatul meu este sa te muti la o clasa de stiintele naturii.

| SilviaPunct a răspuns:

Ai toate sansele daca muncesti serios! Jumatate dintre colegii mei eram de la profil uman. Eu consider ca am avut un avantaj fiind de la o clasa de filologie poate nu in primii 2 ani dar apoi faptul ca vorbeam cursiv 2 limbi straine si ma puteam informa din mai multe surse a avut un impact pozitiv. Si, cum stii, celor de la uman le place sa citeasca si sa vorbeasca mult big grin.