Ăla care nu se plânge că e de învățat și nu se complace în mediocritate... Că în orice alt domeniu de altfel.
Cand nu iti place nici sa inveti si vrei bani fara prea mult efort, cam asa este.
Nu suntem deloc de accord. Dar deloc. Trebuie doar sa muncești. Și nu e deloc foarte greu.
Un programator incepe cu 3000 și ajunge lejer lejer la 10.000-15.000 dar bineînțeles nu plângându se că are de învățat.
Un economist poate lua lejer 10.000 după 5-6 ani de experiență.
Să fii un instalator bun, să știi să pui faianță sa fii un electrician bun scot bani cu sacul.
Să fii inginer priceput, arhitect, medic căcălău bani.
Trebuie doar sa nu fii leneș. Atât tot.
Da si eu sunt de acord ca programatorii ajung dar nu lejer lol )ce programator ajunge la 10 000 multi nu ajung nici la 7000
Pai tu nu ai inteles ceva, omu..nu prea vrea sa munceasca de fapt.
Gaseste nod in papura la orice job.
Daca la programatori el gaseste probleme, care e cea mai bine platita, damite la alte joburi mai prost platite?
La programare daca-ti place, nu e greu deloc, merge snur, nu e asa de mult de invatat ca la inginerie unde ai n materii f grele care trebuie sa le stii brici.
Programarea in cateva luni se invata.
Dar na, asta e.
Daca ii zici de medicina o sa te ia ca vaaaai inveti atatia ani si te trimite ca doctor nu stiu pe unde.
Daca zici de profesor, o sa-ti zica ca isi bate capu cu toti elevii si e stres si nu iei mare lucru.
Daca zici ce instalator, etc, o sa zica ca e munca grea si murdara.
Inginer si arhitect, e mai tare de invatat ca la programatori, si asa mai departe.
Ăla care nu se plânge că e de învățat și nu se complace în mediocritate... Că în orice alt domeniu de altfel.
Da, dar ai început de la început cu fantezia că e greu. Și de vină, bineînțeles, e oricine altcineva, țara, meseria, nivelul de salarizare, numai tu nu ai nici o vină pentru ceea ce o să urmeze.
Gandirea lui e buna dar doar daca are mosteniri serioase, omu nu vrea sa-si munceasca viata, vrea sa si-o traiasca, dar nu se poate cum vrea el, asta e.
Si n-are mosteniri, ca daca avea, nu mai punea problema asta aici.
Eu zic ca dintr-un sal de programator de 1500-2000 Euro net, o duci f bine, 7000 aia nu-s deloc putini, desi daca o iau asa, sincer nu-s asa multi.
10000 mai merge.
Daca esti foarte bun ajungi si la 13000 lei, prietenul meu are 20 ani de programare si are 13000 lei net lunar, programator senior.
Unii au si 15000 lei.
Dar asa sal mediu in programare este de cam 7500 net.
Incepi cu 3000 lei.
Asta e, munca e munca, ce vrei? Dar asa e peste tot, nu doar la noi.
Toate joburile au minusuri.
Tu ai gandire de bastan cum am eu, vrei banu mult si sa nu faci nimic, e bine, dar nu merge daca n-ai mosteniri.
A naibii treaba, sa inveti e greu, sa te muti in alt oras e foarte greu, dar te vaiti de salariu...De fapt nu ar fi atat de greu in Romania pentru multi daca n-ar fi analfabeti si/sau puturosi.
Încearcă în primul rand sa găsești ceva care sa te motiveze profesional, nu financiar. Măririle vin odată cu experienta.
Eu cred ca merita încercat în tara noastră.