anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Termometrele cu afisaj digital masoara tot cu mercur sau prin alt mecanism?

5 răspunsuri:
gyzzard
| gyzzard a răspuns:

@Laur: Si cele cu mercur se strica. Daca as avea de ales intre un termometru digital si unul cu mercur, as alege un termometru digital performant (200-300ron). E rezistent, si are marhja de eroare mai mica. Alea de 20-30ron, sunt niste rebuturi. Nu se merita sa iti iei.

| funnymantm a răspuns:

E digital totul. are senzori te temperatura. asa cum ai si in calculator de exemplu.

Laur
| Laur a răspuns:

Nu contin mercur. Au la baza un termorezistor si un soft care masoara rezistenta electrica a termorezistorului, dupa care afiseaza digital temperatura inregistrata.

Am avut si eu unul si l-am desfacut sa vad ce e prin el(se stricase inainte). Daca e sa te iei dupa mine, iti recomand cele cu mercur.

Laur
| Laur a răspuns:

De-acord, se strica si alea, dar cu cat presupune mai multe componente/principii cu atat are sanse mai mari sa se strice. Chiar daca termometrul digital e performant (scump, de firma cu experienta) implica folosirea unor baterii "noi" la un moment dat si nu stiu cate schimbari de baterie (stii mecanismul cu piedica aia care trebuie indepartata) se realizeaza cu succes si contact bun ulterior...
La termometrul cu mercur e un singur principiu fizic, daca a fost echilibrat bine la inceput poate trai 100 de ani.
Later edit: dintre un tensiometru clasic si unul digital ce alegi?

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Termometrele digitale au in componenta lor un circuit electronic si un element sesizor.in aceasta categorie intra mult mai multe:termorezistente, termocuple, diode, varistori.intre termometrele clasice si cele electronioce, eu le prefer pe cele electronice.

Întrebări similare